Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

2016, cel mai bun an din ultimul deceniu pentru NN

NN, liderul pietei locale de asigurari de viata, a anuntat marti ca 2016 a fost cel mai bun an din ultimul deceniu, cu venituri din prime brute subscrise in valoare de aproape 662 milioane de lei pe segmentul asigurarilor si active totale de peste 12 miliarde de lei pe segmentul pensiilor private, rezultate obtinute pe fondul evolutiei pozitive a economiei si a interesului tot mai mare al romanilor pentru asigurarea sanatatii si a viitorului financiar prin asigurari cu componenta de economisire si pensii private.
Asiguratorul a inregistrat un profit brut de 29,8 milioane de lei in 2016, in crestere cu 31,1% comparativ cu perioada similara a anului trecut.
“2016 a fost un an foarte bun pentru business-ul nostru, in contextul cresterii economice record a Romaniei din perioada post-criza, sustinuta de politici monetare si fiscale stimulative. Astfel, redresarea mediului de afaceri per ansamblu, cresterea numarului de angajati din economie si a valorii beneficiilor oferite acestora s-au reflectat atat in evolutia vanzarilor asigurarilor de viata si sanatate, cat si a pensiilor facultative. In acelasi timp, continuarea scaderii dobanzilor pe plan local, dar si international, a sustinut apetitul romanilor pentru economisirea prin astfel de instrumente financiare.
Pentru NN, toate aceste tendinte au dus la accelerarea cresterii primelor brute subscrise pentru asigurarile din portofoliu si a activelor administrate de fondurile de pensii. Nu in ultimul rand, 2016 a fost un an in care am capitalizat experienta din activitatea noastra de baza, asigurarile de viata, pentru a ne extinde cu succes si in segmentul asigurarilor de sanatate. Noua linie de business a avut rezultate foarte bune, contribuind la performanta grupului in Romania cu peste 21% din vanzari anul trecut”, a declarat Marius Popescu, director general NN Asigurari de Viata.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

”România, să țină "cu dinții" de legea 51% produse românești în supermarketuri”

Articolul următor

Sibiu: Continental, peste 400 de locuri de muncă disponibile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share