Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj-Napoca va avea cea mai mare parcare din Transilvania

Consiliul Județean și primăria din Cluj-Napoca vor construi o parcare de 2.500 de locuri lângă Aeroportul Cluj, cea mai mare din Transilvania, scrie Ora de Sibiu. Parcarea din Transilvania va fi amplsată pe un teren de 12 hectare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat corespondentului Mediafax că parcarea este de tipul Park&Ride, în care şoferii pot să îşi lase maşinile la aeroport şi să plece în Cluj-Napoca folosind transportul în comun pentru a nu aglomera traficul din oraş.

„Împreună cu primarul Emil Boc am gândit un parteneriat între Consiliul Judeţean şi Primăria Cluj-Napoca pentru construirea unei parcări de tipul Park&Ride, destinată maşinilor care vor intra în oraş dinspre zona Aeroportului Internaţional <> şi centura de ocolire Vălcele – Apahida. Şoferii îşi vor lăsa maşinile aici şi vor folosi transportul în comun pentru a ajunge în oraş, iar astfel nu vor aglomera traficul rutier. Este o alternativă oferită celor care vin la Cluj-Napoca, astfel încât să fie tentaţi să nu intre cu maşinile în oraş, preţurile vor fi modice. Parcarea va fi cea mai mare din Transilvania şi va fi construită pe un teren al CJ Cluj de 12 hectare de lângă aeroport, urmând să aibă o capacitate de peste 2.500 de locuri. Noi ne vom ocupa de amenajarea parcării şi vom încasa sumele aferente administrării parcării”, a spus Tişe.

Potrivit acestuia, în perioada următoare se va realiza studiul de fezabilitate care va arăta costurile realizării parcării, iar primele sute de maşini vor fi putea fi parcate începând din 2019. „Costurile nu pot fi foarte mari, pentru că se va construi la nivelul solului, va fi o platformă betonată”, a explicat şeful CJ Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orașul Huedin, primul contract pe fonduri europene din istoria localității

Articolul următor

Romgaz continuă livrările de gaze către Electrocentrale Constanţa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share