Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AdePlast pregăteşte deschiderea de fabrici noi la Craiova, Cluj-Napoca, Oradea şi Ploieşti

Compania AdePlast anunţă, într-un comunicat transmis joi, că îşi va extinde capacităţile de producţie deschizând facilităţi noi pe platformele industriale de la Işalniţa (lângă Craiova), Cluj-Napoca, Oradea şi Ploieşti.
„Am achiziţionat deja terenul de 20 hectare şi am demarat operaţiunile necesare construcţiilor. Dezvoltarea pe care am programat-o la Craiova va fi o copie a celei de la Roman, având scopul de a deservi toată partea de sud a ţării, Bulgaria, Serbia, cât şi celelalte ţări din fosta Iugoslavie. Este luată în calcul dezvoltarea în anii următori a ambalajelor pentru piesele din producţia auto având în vedere că la distanţă mică de noi se află fabrica Ford. Estimăm că vom începe livrările în luna mai 2018”, a declarat omul de afaceri Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast.
Concomitent cu dezvoltarea de la Craiova, AdePlast intenţionează construcţia unei noi hale de producţie a polistirenului la Oradea, pe o suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi, achiziţionată deja, care se află pe locul fostei fabrici Chimprestor. „Am decis ca la Oradea să deschidem o nouă linie de producţie a polistirenului dedicat construcţiilor speciale, cum ar fi acoperişurile în pantă şi pentru încălzirea în pardoseală. Deja 50% din producţie este programată să fie livrată către Ungaria şi Austria”, a mai spus Marcel Bărbuţ.
De asemenea, compania are în vedere o nouă facilitate de producţie la Cluj-Napoca, pentru care a început căutările unui teren de circa 4-5 hectare. „Aici, AdePlast va produce inclusiv ambalaje de polistiren pentru fabricile din parcul industrial din Cluj-Napoca. S-a luat în calcul şi producţia de polistiren pentru sistemele de încălzire în pardoseală şi pentru acoperişuri”, se mai arată în comunicat.
La Ploieşti, AdePlast va deschide o nouă linie de producţie pentru polistirenul dedicat acoperişurilor în pantă şi pentru sistemele de încălzire în pardoseală. Actualul depozit de vopsele va fi mutat într-o nouă hală, iar în spaţiul rămas va fi montată linia de producţie. „Am demarat o nouă fază de dezvoltare industrială pentru AdePlast, întrucât este un moment propice pentru ca tehnologiile de ultimă generaţie pe care noi le adoptăm, să ajungă să producă efecte pozitive în toată piaţa. Beneficiarii finali vor fi cei care vor avea de câştigat, împreună cu toţi partenerii noştri” a menţionat Marcel Bărbuţ.
Compania AdePlast a înregistrat la mijlocul anului o creştere a cifrei de afaceri cu 20%, iar exporturile au avut un avans de 136% în aceeaşi perioadă.
AdePlast este unul dintre cei mai importanţi producători de materiale pentru construcţii din România, cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.
La Oradea, capacitatea de producţie este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone pe an an vopsele şi tencuieli decorative şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă şi capacitatea de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.
Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone pe an, o fabrică de EPS de 1,0 milioane de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.
La Roman, AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone pe an şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Carbochim, profit net de 400.792 lei în primul semestru

Articolul următor

ADR Centru: Biserică de secol XIII din Harghita, monument istoric, va fi restaurată cu fonduri UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share