Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aqua Park și bază sportivă pentru fotbalul de performanță, la Cluj-Napoca

Municipalitatea clujeană susține un nou proiect major de investiții cu două obiective importante pentru Cluj: realizarea unui Aqua Park și realizarea unei baze sportive de performanță pentru fotbal, în zona actualei Bazei sportive Gheorgheni.
În această zonă a orașului, Primăria Cluj-Napoca a identificat un teren în proprietatea municipiului care este în acest moment liber de sarcini, cu destinație zonă verde de agrement/parcuri sportive, pe locația fostei pepiniere Becaș (lângă “Cartierul Armatei”). Suprafața totală este de 16,5 hectare – conform extrasului de carte funciară pe care îl avem. Terenul este administrat de RADP Cluj-Napoca, regie aflată în subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca, a anunțat primarul Clujului pe pagina personală de socializare.
”Din cele 16 hectare, o suprafață de aproximativ 12 hectare poate fi alocată construirii unui Aqua Park cu dotări moderne, iar pe restul suprafeței de 4 hectare avem în vedere amenajarea unei baze sportive pentru performanță, pentru fotbal, pentru U Cluj, dar și celelalte echipe care au performanță.
În privința noii baze sportive, subliniez că am pornit de la premisa că cea mai importantă datorie față de sport, a autorităților locale, este să creeze infrastructură sportivă. Acum, la Cluj-Napoca, avem un stadion și o sală polivalentă la standarde europene, dar trebuie să creăm mai multe baze sportive pentru a susține sportul de performanță în orașul nostrum”, a subliniat edilul Clujului.
Emil Boc a prezentat mai multe informații despre proiectul noii baze sportive, configurația, respectiv dotările pe care le are în vedere (facilități specifice unui complex sportiv pentru performanță). Baza sportivă poate fi realizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca, cu fonduri de la bugetul local.
Partea care ține de realizarea Aqua Park-ului presupune costuri mult mai mari, care pot ajunge la 15-30 milioane euro. Proiectul cuprinde două zone de bazine, la interior și exterior, cu cel puțin două bazine de dimensiuni mari, variate tobogane, spa, spațiu pentru copii cu bazine adaptate pentru cei de vârste mici, locuri de joacă special amenajate etc. Viziunea preliminară a municipalității este realizarea acestui proiect în parteneriat cu o firmă privată, care să fie selecționată în baza procedurilor de achiziție publică, municipalitatea urmând să concesioneze terenul stabilit către firma privată selectată transparent.
Astfel, următorii pași necesari în vederea construirii acestor două obiective de infrastructură în zona Bazei sportive Gheorgheni sunt realizarea unor studii (fezabilitate, oportunitate) și a unui masterplan, în baza cărora autoritatea locală să poată realiza parteneriatul cu un investitor pregătit să dezvolte proiectul pentru Aqua Park.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania, planuri ambițioase pentru acest an

Articolul următor

SATI 2.0 si SATI DMP – Industria online din Romania trece la nivelul urmator

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share