Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Braşov, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe, cel mai puțin poluate

Cel mai puţin poluate oraşe din România sunt Braşov, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe, potrivit unui studiu realizat de Storia în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research.
Ploieşti, Călăraşi şi Bucureşti au fost desemnate oraşele cu cea mai scăzută calitate a aerului din România, urmate la scurtă distanţă de Focşani, Galaţi, Slatina, Reşiţa, Bacău, Satu Mare şi Brăila. La polul opus se situează oraşele Braşov, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe. Din clasamentul oraşelor cu o calitate bună a aerului nu lipsesc Râmnicu Valcea, Piatra-Neamţ, Sibiu, Cluj-Napoca, Piteşti, Slobozia şi Botoşani.
La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de peste 40.000 de români ca având cea mai bună calitate a aerului, pe când Bucureşti-Ilfov se află pe ultimul loc, cu cea mai scăzută calitate a aerului din România.
În ceea ce priveşte cartierele desemnate ca având cea mai scăzută calitate a aerului din România, acestea sunt Mihai Bravu din Ploieşti, Mureşeni din Târgu Mureş şi Gara din Slatina. La coada clasamentului intră şi patru cartiere din Capitală: Unirii, Gara de Nord, Ştefan cel Mare şi Moşilor, care ocupă poziţiile patru, şase, nouă şi respectiv zece.
La polul opus, cartierele Pajura, Dămăroaia şi Băneasa au fost notate de bucureşteni drept zonele din Capitală cu cea mai bună calitate a aerului. Topul continuă cu Vatra Luminoasă, Aviaţiei, Titan şi Domenii.
Percepţia asupra calităţii aerului în oraşele din România este cea de-a patra temă a studiului amplu realizat de Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research, „Oraşele şi cartiere din România”, ce se va desfăşura până la finalul anului 2017. Până în prezent, 199.621 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro.
Pentru realizarea clasamentului, participanţii studiului au fost invitaţi să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al calităţii aerului respirat, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Univers T, staţie de încărcare a autovehiculelor electrice

Articolul următor

Simpozionul DAFCOCHIM AGRO 2017 - regal despre virtuţile produselor pentru protecţia plantelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share