Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Bihor a semnat contractele de execuție pentru primele două bazine didactice de înot de la Săcueni şi Nucet

Oraşele Săcueni şi Nucet din Bihor sunt primele din cele nouă localităţi urbane din judeţ care au primit finanţare de la Consiliul Judeţean pentru construcţia câte unui bazin didactic de înot, în cadrul unui proiect al forului judeţean.

“Anul trecut, Consiliul Judeţean Bihor, Agenţia de Dezvoltare Durabilă (ADD), a iniţiat acest proiect. Ţelul nostru este ca fiecare copil de clasa a doua din oraşele noastre să reuşească în orele de sport să înveţe să înoate. Este unul din scopurile noastre pentru care aceste bazine semiolimpice acoperite care se construiesc. În două locaţii s-au semnat, la finele lunii decembrie, contractele de execuţie, anume la Săcueni şi la Nucet, şi acum, în primele zile ale anului nou, se predau amplasamentele. Sper că în februarie mai semnăm două contracte”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor.

Asociaţia de dezvoltare intercomunitară ADD Bihor a demarat, în 2018, un proiect privind construcţia a nouă bazine didactice în municipiile Marghita, Salonta şi Beiuş şi în oraşele Aleşd, Valea lui Mihai, Ştei, Vaşcău, Nucet şi Săcueni, membre ale ADD.

Bazinele didactice (semiolimpice) sunt destinate şcolilor pentru iniţiere, iar după orele de înot pot fi deschise şi pentru agrement. Funcţionarea şi întreţinerea bazinelor va fi asigurată de către autorităţile locale, ele urmând să stabilească şi preţul abonamentelor.

Contractul de execuţie al bazinului didactic de la Săcueni are valoarea de 4,58 de milioane de lei, cu TVA, plus suma de 50.000 de lei pentru dotări ulterioare, conform lui Pasztor. Proiectul prevede construcţia, finisajele, realizarea grupurilor sanitare, vestiarelor. Investiţia are termen de finalizare începutul anului 2020 şi o perioadă de garanţie de 36 luni.

Proiectul bazinului didactic din Nucet este finanţat de Consiliul Judeţean Bihor, prin ADD, cu 3,58 milioane de lei, TVA inclus. Termenul de execuţie este de 12 luni, iar garanţia de bună execuţie este valabilă tot 36 de luni.

În prezent sunt în faza de execuţie proiectele tehnice (PT) pentru bazinele din Ştei, Valea lui Mihai şi Marghita, în primăvara anului 2019 urmând să fie realizate PT-urile pentru bazinele din Beiuş şi Salonta.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Bihor, Ioan Mang, conducerea CJ Bihor lucrează, deocamdată, din fondurile proprii, dar caută şi modalităţi de finanţare atât de la Guvern, cât şi din fonduri europene care ar putea fi atrase pentru aceste obiective. AGERPRES/(A-autor: Eugenia Paşca, editor: Diana Dumitru, editor online: Simona Aruştei)

Sursa foto: Consiliul Judeţean Bihor

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Plafonul alocat ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic depășește 268 milioane de euro (proiect)

Articolul următor

Cel mai mare proiect de modernizare a municipiului Câmpia Turzii. 9 milioane de euro, din fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share