Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj: Începe reabilitarea, cu fonduri europene, a Drumului Bistritei

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a semnat autorizatia de construire în vederea demarării lucrărilor de executie pentru ultimul din cele cinci sectoare care fac parte din Drumul Bistritei, drum ce va fi reabilitat cu fonduri europene. Fiind cuprins între pozitiile kilometrice 0+000 si 16+933,100, sectorul în cauză al drumului judetean 161 este inclus în proiectul de îmbunătătire a infrastructurii rutiere de importantă regională – Traseu Regional Transilvania de Nord, Drumul Bistritei.
„Faptul că, la un interval extrem de scurt după ce am semnat contractul de finantare am reusit să emitem autorizatiile de construire pentru toate sectoarele aferente Drumului Bistritei se explică prin dorinta de a implementa cât mai prompt acest proiect european. În aproximativ două luni, după validarea de către SEAP a documentatiei, societătile interesate vor putea deja depune oferte de lucrări”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Necesitatea reabilitării tronsonului de drum judetean ce face legătura între drumul national DN16 (Reghin-Apahida) si drumul national DN1C (Cluj-Napoca-Dej) a fost determinată de starea tehnică extrem de degradată a acestuia. În prezent, sectorul în cauză are numeroase portiuni pe care îmbrăcămintea asfaltică lipseste, sistemul de colectare si evacuare a apelor pluviale nu functionează corespunzător, există numeroase denivelări si gropi precum si podete de descărcare a apelor nefunctionale sau chiar lipsă.
În concret, lucrările de modernizare si reabilitare a drumului care străbate localitătile Gădălin si Bontida vor consta în lărgirea platformei drumului până la 8 metri, din care partea carosabilă va fi de 6 metri. În acelasi timp, vor fi asternute pe întreaga suprafată a sectorului covoare din piatră spartă, beton asfaltic si strat de uzură, se vor realiza acostamente pe ambele părti, se vor amenaja benzi de încadrare, pavele pietonale si rigole, se vor construi sau reabilita 16 poduri si podete. Totodată, vor fi amenajate statii de autobuz, se vor edifica 150 de metri de ziduri de sprijin în zonele cu risc de alunecare, vor fi montati parapeti metalici si se vor amenaja numeroase parcări si treceri de pietoni.
În lungime totală de cca. 83 de kilometri si traversând nouă comune clujene, Drumul Bistritei va oferi, la finalul lucrărilor, atât locuitorilor din zonă cât si celor care îl tranzitează zilnic, conditii optime de trafic.
Pentru implementarea proiectului vizând reabilitarea Drumului Bistritei, Consiliul Judetean Cluj a accesat la finalul anului 2017 fonduri europene nerambursabile în cuantum de 127.300.650,72 lei, cofinantarea necesară de la bugetul judetului fiind de doar 2%, respectiv 3.014.649,8 lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect de finanţare europeană pentru 90 de idei de afaceri din Nord-Vest, lansat la Cluj

Articolul următor

SMARTREE Workforce Index: 2017 a adus o creștere de 12% a numărului de angajări și de 11% a bonusurilor medii acordate în mediul privat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share