Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj-Napoca, buget de 257 milioane de euro. Care sunt prioritățile municipalității în 2018

Bugetul general consolidat al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2018 este de 257 milioane de euro. In anul 2017, bugetul general consolidat a fost de 296 milioane euro.
”Diminuarea bugetului municipiului fata de anul precedent se datoreaza pierderii de aproximativ 28 milioane euro din cotele defalcate din impozitul pe venit ca urmare o modificarilor fiscale si, in urma platii direct catre scoli a salariilor din invatamantul preuniversitar. Va multumesc si pe aceasta cale pentru contributia fiecaruia dintre dumneavoastra la dezvoltarea comunitatii clujene si va invit sa va implicati in continuare in proiectele orasului nostru”, a scris primarul Clujului, Emil Boc, pe pagina personală de socializare.
Prioritatile Primăriei Cluj-Napoca pentru anului 2018 in esenta sunt urmatoarele:
1. Taxele si impozitele locale nu vor fi majorate.
2. Primaria va demara realizarea studiului de fezabilitate, planului urbanistic zonal si documentatiei tehnice in vederea autorizarii Centurii Metropolitane Cluj-Napoca (Gilau – Floresti – Cluj-Napoca Sud – Apahida). Prin asumarea de catre Primarie a cheltuielilor necesare, Proiectul Centurii Metropolitane a fost deblocat.
3. Realizarea studiului de prefezabilitate pentru introducerea transportului in comun cu Metroul.
4. Demararea procedurii de licitatie pentru proiectarea pasajelor Marasti si Taietura Turcului.
5. Inceperea lucrarilor la noul pod al Portelanului si reabilitarea podului Fabricii; demararea procedurii de achizitie de lucrari pentru reabilitarea podului Garibaldi.
6. Punerea in circulatie a primelor 11 autobuze electrice. Atragerea de finantari europene pentru achizitia de tramvaie, autobuze electrice si troleibuze dotate cu tehnologie de ultima generatie.
7. Mentinerea gratuitatilor la transportul in comun pentru pensionari, studenti si elevi.
8. Continuarea modernizarii Spitalului Municipal si sprijinirea cu fonduri de la bugetul local a celorlalte spitale clujene si a SMURD.
9. Mentinerea alocarilor pentru educatie prin investitii in scoli, oferirea de burse sau programul „Scoala dupa scoala”. Reabilitarea termica a Colegiului National „George Cosbuc” si a Liceului de Muzica „Sigismund Toduta”.
10. Demararea proiectelor de construire a doua noi crese si de modernizare si extindere a doua gradinite din fonduri europene.
11. Finalizarea lucrarilor de amenajare a platformelor subterane de colectare selectiva a deseurilor menajere din totalul de 100 de platforme a caror amenajare a inceput in anul 2017; demararea procedurilor legale pentru amplasarea a inca 100 de platforme subterane de colectare selectiva a deseurilor menajere.
12. Demararea realizarii unor parcuri noi, in zonele Intre lacuri si La Terenuri, precum si modernizarea parcurilor Stefan cel Mare, I.L. Caragiale si Piata 14 Iulie.
13. Implementarea solutiilor cȃstigatoare la concursurile pentru Turnul Pompierilor (demarare executie lucrari) si pentru amenajarea malurilor Somesului (proiectare); organizarea unor concursuri de solutii dedicate revitalizarii spatiilor publice din orasul nostru: Parcul Feroviarilor, str. M. Kogalniceanu si Cetatuie.
14. Organizarea de dezbateri publice in cadrul Centrului de Inovare si Imaginatie Civica.
15. Sprijinirea organizarii de activitati sportive de anvergura in infrastructura sportiva de excelenta care a adus Clujului titlul de „Oras European al Sportului 2018” (FED Cup, Campionatul Mondial de Popice, Campionatul European de Tenis de Masa Cadeti si Juniori etc.).
16. Va continua digitalizarea activitatii administratiei prin realizarea de noi aplicatii si implementarea de noi proceduri digitale in vederea simplificarii relatiei Cetatean-Primarie.
17. Implementarea proiectelor din cadrul procesului de Bugetare participativa online Cluj-Napoca 2017.
18. Continuarea proiectelor de realizare a locuintelor sociale pe str. Sighisoarei si str. Ghimesului; implementarea unei noi politici sociale in domeniul locativ pentru persoanele marginalizate social sau in risc de marginalizare si excluziune sociala.
19. Finantarea proiectelor din cadrul Programului Cluj 100, dedicat Centenarului Marii Uniri.
20. Amenajarea de statii de incarcare pentru masini electrice, primele urmȃnd sa fie amplasate in zona parcarii din Piata Unirii si pe str. Motilor nr. 1-3, in incinta parkingului.
21. Lucrari de reparatii la ansamblul statuar Mihai Viteazul; amenajarea zonei pietonale din preajma statuii.
22. Finalizarea licitatiilor pentru executie si inceperea lucrarilor la parkingurile din Hasdeu si str. Primaverii nr. 20; continuarea proiectelor de realizare a urmatoarelor parkinguri: Primaverii nr. 8, Mogosoaia nr. 7, Albac-Azuga, Trotusului, Sighisoarei, Gheorghe Dima, Liviu Rebreanu, Oncologie, P-ta Cipariu si Nicolae Titulescu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fonduri europene de peste 10 milioane de euro, câştigate de Primăria Sebeş, anul trecut

Articolul următor

Timișoara caută expertiză în modelul Beijing

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share