Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Congresul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, 22-26 mai, Cluj-Napoca si Turda

După aproape un an de activitate, după Congresul Național de Balneologie de la Băile Govora din 2017, Asociația Română de Balneologie (ARB) și Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB), asociate consorțial cu Societatea Romana de Neuroreabilitare (RoSNeRa) si Societatea Romana de Patologie, Terapie și Recuperare Vertebro Medulare (RoSCoS), organizează în perioada 22-26 Mai 2018 la Cluj-Napoca și Turda, Congresul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din România, cu participare internațională.
”Suntem bucuroși să amintim activitatea științifică din ultimii doi ani în care am reușit ca Asociația Română de Balneologie (ARB) să fie principal co-organizator, alături de Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB), al 41st World Congress of the International Society of Medical Hydrology and Climatology (ISMH), al Congresului Național de Balneologie din 2017 de la Băile Govora, al Conferinţei naționale cu participare internațională: Balneologie maritimă, medicină fizică și de recuperare – tradiție şi modernitate (alături de Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol – SBRT – și de asemenea, de SRMFRB), al Sesiunii academice (cu participare internațională) a Centrului Național Clinic de Recuperare neuro-psiho-motorie Copii ”Dr. N. Robănescu”, precum și al Conferinței Naționale Interdisciplinare, cu vizibilitate internațională: “Abordări comprehensive în problematica durerii și în patologia vertebro-medulară – în contextul marcării Zilei internaționale a leziunilor mielice (WORLD SCI Day)” din 3 – 5 Septembrie 2017 și a numeroase alte evenimente prezentate pe siteul ARB. Toate aceste evenimente reprezintă momente de promovare a specialității medicale”, a declarat Constantin Munteanu, președintele Asociației Române de Balneologie, citat de saptamanamedicala.ro.
Manifestarea științifică organizată la Cluj-Napoca are înaltul gir al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București, al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, din Cluj-Napoca și al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și prezintă toate elementele necesare unei dezbateri academice de vârf pentru dezvoltarea balneologiei.
”Ne exprimăm dorința de a dedica evenimentul pe care îl organizăm la Cluj-Napoca Centenarului Marii Uniri, 1918 – 2018. Menționăm ca la eveniment vor participa peste 250 de persoane, vom avea peste 10 invitați din străinătate, printre care reprezentanți ai Societății Internaționale de Hidrologie și Climatologie Medicală și vom acorda trofee, premii, medalii și distincții în cadrul Galei Balneare ce va avea loc în cadrul congresului in data de 25 Mai 2018 incepand cu ora 20.00 In cadrul Galei Balneare vom acorda distincția Trofeul Balnear 2018, vom promova turismul balnear și vom premia excelența în cercetare pentru domeniul balnear”, a mai precizat președintele Asociației Române de Balneologie.
Congresul Național de Recuperare Medicină Fizică și Balneolgie din acest an legitimează, printr-o manifestare de mare interes, Consorțiul constituit anul trecut între Asociația Română de Balneologie (ARB), Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB), Societatea Română de NeuroReabilitare (RoSNeRa) și Societatea Română de Patologie, Terapie și Recuperare Vertebro Medulare (RoSCoS). Acest consorțiu a fost aprobat în Adunarea Generală a fiecărei societăți, intrând astfel pe deplin în vigoare. Congresul se va desfășura într-un centru universitar de prestigiu, respectiv Cluj-Napoca, Aula Iuliu Hațieganu și asta vine cumva firesc dupa ce Congresul Mondial de Balneologie s-a desfășurat în mai 2016 la București, la Palatul Parlamentului, iar în 2017 congresele noastre au fost organizate în două Stațiuni Balneare de top, respectiv Techirghiol (SRMFRB) și Băile Govora (ARB), anunță organizatorii.
Programul complet poate fi consultat aici

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ureche, BRAT: Suntem în faza în care colegii din industrie au decis să realizeze un Cod de conduită privind activitatea online

Articolul următor

Sala Polivalentă de la Brașov de minim 10.000 de locuri, pe locul fostului stadion municipal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share