Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CUM ÎȘI VINDE ROMÂNIA PRODUCȚIA DE CIREȘE – PRIMUL GHID AGROTRENDS DEDICAT SECTORULUI POMICOL

După cele 3 ghiduri gratuite, cu focus pe legumicultură (CARTOF, ROSIE, CASTRAVETE), agenția TMT PR deschide seria materialelor dedicate fructelor, abordând o cultură strategică pentru pomicultură românească: CIREȘUL. Ghidul a fost realizat cu susținerea Patria Bank și în colaborare cu OIPA LEGUME FRUCTE.
Puține sunt culturile care plasează România în top 10 mondial din punct de vedere al productivității, iar cireșul a reușit această performanță. Conform datelor FAO, România ocupă locul 3 la nivel european și locul 7 la nivel mondial, în ceea ce privește producția de cireșe, în anul 2016.
Ca de fiecare dată, în paginile ghidului, se regăsesc informații utile, menite să ofere repere importante producătorilor autohtoni de cireșe, atât fermierii experimentați, cât și cei aflați la început de drum:
?date macroeconomice la nivel national, european și international
? tendințe de consum
?top 10 țări producătoare la nivel european
?top producători de cireșe din România
? detalii despre cele 9 soiuri de cireșe certificate IGP şi DOP pe plan european
?2 studii de caz (unul local și unul din Italia)
Potrivit unui raport semnat de Transparency Market Research (TMR), piaţa globală a
cireşelor proaspete este prognozată să crească de la 3,9 miliarde de dolari în 2017 la 5,2 miliarde de dolari până în 2022.
În Uniunea Europeană, există peste 2,3 milioane de hectare de livezi, iar România ocupă locul 5, cu 6,2% din totalul suprafeței de producție din UE. Din totalul producției locale de 567.500 tone de fructe, cultura de cireș reprezintă 68.100 tone.
„După primele estimări, producţia de cireşe autohtone s-a situat la un nivel superior anul acesta, atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ, iar preţurile în luna iunie atingeau un nivel cuprins între 6 lei și 12 lei kilogramul. Din punct de vedere al suprafeţelor noi înfiinţate, cireşii ocupă locul al treilea ca pondere în sectorul
pomiculturii, după nucifere şi pruni. În sezonul 2017-2018, s-au depus 656 de proiecte pentru înfiinţarea de livezi, din care au fost selectate 132, cu o valoare de peste 156 milioane de euro” declară Aurel Tănase, preşedintele OIPA LEGUME FRUCTE.
„În ultimii 4 ani, nu am vândut sub 10 lei / kg. La export, condițiile sunt excesiv de dure și nu mereu este rentabil. Pentru retail-ul local, am optat pentru ambalarea la pungă, iar soluția a fost una câștigătoare: timp de o săptămână, am vândut de 8 ori mai mult produsul la pungă (mai scump) decât cel ambalat la caserolă. Iar semnele sunt bune: nu am produse suficiente pe cât există cerere„ declară ing. Adrian Popescu, unul dintre“cireșarii“ de top ai României, prezentați în ghid ca model de bună practică cu Livada – Familia Popescu.
AGROtrends reprezintă un concept unic, gândit pentru a susține dezvoltarea afacerilor în agricultură. Proiectul propune o platformă de resurse dedicate antreprenorilor din mediul rural, acea generație de tineri fermieri care combină dragostea pentru agricultură cu o abordare profesională a conceptului de business. Datele provin din surse de referință: INCDCSZ Brașov, Eurostat, DG Agri, INS, MADR, OIPA LEGUME FRUCTE. Toate ghidurile AGROtrends sunt disponibile gratuit pe site-ul www.agrotrends.ro.
Mirela Scarlat, fondator TMT PR: „Proiectul AGROtrends reconfimă interesul și expertiza noastră în legume – fructe, sector unde România se bucură de condiții climatice și pedologice extrem de bune, de unde, și potentialul enorm. Mai mult, avem un focus special pe segmentul fresh și ultrafresh, motiv pentru care vom lansa noi ghiduri tematice sub umbrela AGROtrends și vom organiza în luna noiembrie, în parteneriat cu Modern Buyer, ediția cu nr. IV a Legume Fructe Forumul Profesioniștilor din Industrie„.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Wolf Alice și-a sărbătorit ziua de naștere la Electric Castle cu o vânătoare de OZN-uri

Articolul următor

Finanțare de 204 mil. lei pentru tronsonul de Autostradă Râșnov - Cristian

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share