Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În An Centenar, AGROtrends sărbătorește campionii din sectorul românesc de legume fructe

*AGROtrends, platforma de resurse dedicate antreprenorilor din mediul rural, a lansat un proiect special de conținut sub umbrela Centenarului.

Creat în anul 2017 de agenția TMT PR, AGROtrends reprezintă un concept unic, gândit pentru a susține dezvoltarea afacerilor în agricultură. Proiectul este dedicat acelei generații de fermieri care îmbină pasiunea pentru agricultură cu o abordare profesională a ideii de afacere.

“La ceas aniversar, am decis să îi celebrăm într-o ediție specială, pe câțiva dintre cei mai performanți fermieri din sectorul horticol din România. Rezultatul: un ghid de 100 de pagini cu date relevante, însoțite de povești românești de succes, dosare de fermieri campioni, urmărind întregul lanț de la fermă în farfurie. În plus, am avut onoarea să avem în deschiderea ghidului, testimonialele unor importanți vectori de opinie din sector. Mulțumim tuturor partenerilor – asociații, instituții academice, companii, fermieri – care ne-au fost alături și au făcut posibil proiectul ALMANAH AGROTRENDS CENTENAR“ declară Mirela Scarlat, Fondator TMT PR.

Almanahul a fost lansat în Bucuresti, pe 21.11.2018, în cadrul celei de-a patra ediții Legume Fructe – Forumul Profesioniștilor din Industrie, cea mai influentă platformă de networking dintre producători, retaileri și alți actori implicați în lantul de distribuție fructe și legume proaspete.
 Câteva date relevante regăsite în ghid:
– România ocupă locul V în UE după suprafață livezi
– Romania are cel mai mare număr de exploatații de legume la nivel EU-28
– 3,64 milioane tone producție legume, concentrate în cele 6 bazine pomicole ale tării
– 567.5 mii de tone producție fructe dintre care 459.6 mii tone de mere locul 2 în UE (suprafață) și 68.1 mii tone cirese locul 3 în UE (producție)

“Cu certitudine, pomicultura si legumicultura au fost, sunt si vor ramâne sectoare strategice pentru agricultura românească. Dovada stau și statisticile: până în prezent, AFIR a primit 4.970 de solicitări pentru investiţii în horticultură, 2.790 de cereri pentru culturi de câmp, 1.530 de solicitări pentru culturi mixte şi 1.525 de cereri pentru finanţarea de culturi şi pentru creşterea animalelor.“ a declarat Aurel Tănase, Președinte OIPA LEGUME FRUCTE.
“Pomicultura se dezvoltă pe două direcții clare de producție: fructele tradiționale, pe care trebuie să le producem în România (însă la un alt nivel tehnologic decât cel de până acum) și speciile recent introduse, unele mai puțin cunoscute publicului, ca specii de nișă, care pot să își găsească loc pe piață, având o valoare comercială ridicată.“ a menționat Prof. Dr. Florin Stănică, Prorector USAMV București.

Datele de analiză din almanah provin din surse de referință: INCDCSZ Brașov, Eurostat, DG Agri, INS, MADR, OIPA Prod Com.

Ghidul în varianta online este disponibil gratuit pe www.agrotrends.ro, iar ediția tipărită poate fi comandată la prețul de 60 lei / buc.

Parteneri almanah: ICL, Aranet, Claritech, Syngenta, SemintePlante.ro, More Bio Commerce, Systec Agripack, Patria Bank

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romania looks like one of the most promising upcoming emerging markets, particularly for real estate investment

Articolul următor

Regina Maria deschide în decembrie primul spital privat cu servicii integrate din Transilvania. Investiție de 15 mil. euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share