Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Inginerii de la Continental Iași dezvoltă unitatea de control a portierei autovehiculului

În vara acestui an, Continental a lansat pe piață o tehnologie care contribuie în egală măsură la siguranța și confortul în trafic: unitatea de control a portierei. Funcțiile pe care le îndeplinește această unitate de control sunt multiple. În primul rând contribuie la siguranța pe șosea prin dezvoltarea motorului electric pentru acționarea geamurilor, ajustarea luminozității oglinzilor în funcție de condițiile de trafic și intensitatea farurilor mașinilor care circulă în spatele autovehiculului, deschiderea sau închiderea parasolarelor de la geamurile din spate prin comandă vocală, monitorizarea punctului mort din oglinzile retrovizoare, închiderea centralizată și acționarea luminilor de avertizare.
Tot de această unitate de control depind luminile ambientale din interiorul mașinii, cele exterioare folosite la semnalizare, precum și încălzirea portierelor, ajustarea și memorarea poziției oglinzilor laterale, animarea boxelor, funcții care contribuie la confortul șoferului.
O importantă responsabilitate în dezvoltarea acestui produs a revenit departamentului Body and Security din cadrul centrului de cercetare și dezvoltare Continental Iași. Inginerii de aici au coordonat proiectul și au avut responsabilitatea pentru ariile de software, mecanică, hardware și sistem.
O altă locație Continental din România care a contribuit la realizarea acestui produs este cea din Sibiu. Inginerii din Sibiu au asigurat partea de creare de prototipuri, testare, proiectare și lansare.
Recent, departamentul din Iași a sărbătorit atingerea unui obiectiv foarte important: depășirea pragului de 500 de membri ai echipei Body and Security.
Creșterea rapidă a departamentului din ultimii ani a fost determinată rezultatele foarte bune obtinute, de numărul mare de proiecte câștigate și de extinderea portofoliului de activități în locația din Iași, a declarat Dragoș Bohotineanu, managerul departamentului.
Interior Body and Security dezvoltă la Iași faruri inteligente cu tehnologie LED și module pentru controlul securității și confortului șoferului și al pasagerilor precum portbagaj, portiere, trape și alte funcții din interiorul mașinii pentru cei mai importanți producători de mașini din lume.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 233.000 de angajați în 56 de țări.
In perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PRIN EXCELENTA PROMOVAM ROMANIA. CLUSTER DE AUR!

Articolul următor

O treime din firmele înfiinţate în 2017 lucrează cu Banca Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share