Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Karpaten Meat pregătește un abator și o fabrică în Sibiu

Karpaten Meat a intrat pe piața din România în 2008, cu o fermă pentru creșterea bovinelor la Nocrich. Atunci aveau 120 de capete și puțină lume auzise în țara noastră despre rasa Angus. În 2017 grupul Karpaten Meat are peste 6.000 de capete și cinci ferme în județ: două în Nocrich, una în Marpod, una în Alțâna și una în Agnita. De la doar trei oameni compania a depășit în prezent o sută de angajați și recrutează în continuare, scrie turnulsfatului.ro.
Karpaten Meat a investit sume uriașe în ultimii ani preluând o serie de ferme dezafectate sau lăsate în paragină pe Valea Hârtibaciului, ferme modernizate ulterior. Valoarea totală a investițiilor, pe întreg grupul de firme, se ridică la peste 30 de milioane de euro.
Compania își desfășoară activitatea pe mai bine de 6.000 de hectare, atât pășuni, cât și terenuri agricole pe care produce furaje pentru iarnă. În afara fermelor proprii, Karpaten Meat lucrează cu peste 400 de parteneri, cărora le poate furniza tot ceea ce este necesar să crească bovine rasa Angus.
Dacă în 2008 existau aproximativ 300 de bovine de carne rasa Angus în România, astăzi există peste 23.000, dintre care în jur de 85% sunt parteneriate Karpaten Meat, scrie sursa citată.
Karpaten Meat este astăzi cel mai mare producător de bovine de carne din Europa și singura fermă din România care livrează săptămânal carcasă de vită Angus în Europa. Carnea de vită crescută la Sibiu ajunge pe mesele clienților din Germania, Austria, Lichtenstein, Luxemburg, Elveția și Spania.
Compania are planuri mari de dezvoltare la Sibiu și în următorii doi ani vrea să inaugureze, la marginea orașului, un abator și o fabrică de procesare a cărnii. Investiția se ridică la câteva sute de mii de euro și mai multe detalii urmează să fie făcute publice după semnarea contractelor.
În paralel, Karpaten Meat a inaugurat de câteva săptămâni o platformă online unde comercializează pe piața din România produse din carne de vită Angus 100% naturale.
Karpaten Meat a început afacerile la Sibiu în urmă cu aproape nouă ani, fiind investiția de suflet a doi măcelari elvețieni, Samuel Widmer și Stefan Jung.
Sursa foto: karpaten-meat.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Conflictele de business se rezolvă profitabil la mediator

Articolul următor

Peste 160.000 de pasageri, în iulie, la Aeroportul Internațional Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share