Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Metrou și blocuri cu 40-50 de etaje, propunerile lui Daniel Metz pentru dezvoltarea Clujului

Daniel Metz, omul de afaceri clujean implicat în industria informatică şi în imobiliare, propune o zonă de clădiri foarte înalte, cu blocuri de 40-50 de etaje, care să rezolve problema lipsei de locuinţe şi să decongestioneze centrul oraşului.
„Clujul este un oraş care va creşte, vrem, nu vrem, iar noi trebuie să fim pregătiţi. Tocmai discutam la o masă: din şase persoane, cinci eram veniţi în Cluj. Şi eu sunt venit din altă parte, mă bucur că sunt aici, consider Cluj drept casa mea şi sunt mândru de asta. Trebuie să acceptăm că faptul că oraşul are un viitor se datorează acestei creşteri în zonele de tehnologie, de inovaţie, de servicii.
Anual rămân aici între 10.000 şi 15.000 de absolvenţi de universitate. Oamenii ăştia trebuie să aibă un apartament, trebuie să aibă un loc unde să doarmă. Dacă noi nu dezvoltăm această industrie imobiliară, spaţiul de locuit pentru aceşti oameni vor fi insuficiente, costurile vor fi imense, deci nu se va mai putea locui în Cluj”, a remarcat Daniel Metz, la Realitatea FM Cluj, potrivit ziuadecj.ro.
Dezvoltatorul imobiliar susţine că la Cluj este nevoie de o viziune pe termen lung pentru a găsi acele şi a nu bloca oraşul.
El propune două mari investiţii pentru dezvoltarea Clujului: un cartier de clădiri înalte şi un mijloc de transport rapid, subteran sau suprateran. „Orice oraş modern mare din lumea civilizată are un metrou, că e subteran, că e suprateran. La Cluj avem o arhitectură din perioada habsburgică, suntem mândri de ea, este frumoasă, dar haideţi să rezolvăm problema aceasta!
Nu sunt specialist, mă ocup de crearea de locuri de muncă bine plătite în IT – că am investit în imobiliare este un alt lucru – dar problema trebuie rezolvată prin programe mari, la nivel guvernamental, pe 30-50 de ani, prin care Clujul să primească 2 miliarde de euro, Timişoara, 1,5 miliarde, Sibiul, de 800 de milioane.
Dar să îi dăm drumul sub pământ, să facem metrouri, să putem circula, iar atunci ne dezvoltăm şi imobiliar. Uitaţi-vă la marile oraşe, aşa se dezvoltă! Tokyo şi-a rezolvat această problemă, există transport în comun pe mai multe niveluri, metrouri pe 4-5 etaje, în Europa se face la fel, dar trebuie să avem curajul să atacăm problema”.
„În Cluj eu aş face o zonă cu un cartier de blocuri de 40-50 de etaje şi am deveni un oraş unic în România, unic în Europa de Est. Să fie o zonă cum există în Paris, în La Defense, în care să aducem tehnologie, una complet nouă, să nu deranjăm culoarul de zbor. Acolo să creăm minientităţi, grupuri sociale, iar acei oameni să nu fie nevoiţi să circule dintr-o parte în alta a oraşului”, a mai spus seful NTT Data România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiții de 60 milioane euro în Bistrița, 1 miliard de euro în județ

Articolul următor

Investițiile în Hidrocentrala Tarnița, prioritate pentru Ministerului Energiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share