Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mobilitatea viitorului o abordare integrată cu soluţii durabile

La o lună de la lansarea caravanei mobilității, Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER), în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, a organizat conferința «Mobilitatea viitorului» cu scopul de a aduce soluții la practicile de mobilitate urbană tradiționale și a lansat o dezbatere cu actorii locali privind impactul generat de noile modalități de transport.
“Tematica pe care o propunem astăzi pleacă de la constatarea că 25% din poluare este produsă de transport și 80% din aceasta de către transportul urban. Uniunea Europeană are ambiția de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cauzate de transporturi cu cel puțin 60 % față de 1990  și să se înscrie în mod ferm pe o traiectorie care să tindă spre zero. Comunitățile locale, companiile, decidenții, sunt factori direct implicați în atingerea acestor obiective, iar rolul nostru este de a-i aduce împreună pentru a reflecta la soluții alternative și pentru a face schimb de bune practici », a declarat François Coste, președintele CCIFER, în deschiderea conferinței.
”Este nevoie de măsuri legale naționale care să tempereze achiziția de mijloace de transport poluante – pentru a ne putea permite la nivel local să adoptăm politici publice ecologice. Apa caldă nu trebuie reinventată, transportul public peste tot în Europa arată clar că acesta este o soluție. Din fericire tendințele tinerei generații ne arată că deținerea de mașini proprii nu mai este ceea ce își doresc- căutând metode alternative de tip sharing, de la mașini la taxiuri sau transport în comun”, a declarat primarul Emil Boc.
Introducerea făcută de primarul Emil Boc a fost completată de Bogdan Herea, dezvoltatorul Parking Plus. De asemenea, un studiu privind tendințele mondiale de mobilitate și evoluția serviciilor aferente a fost prezentat de Szabolcs Nemeș, Roland Berger.
”Tehnologia a însemnat pentru Renault, dintotdeauna, mai mult decât efortul cotidian de cercetare pentru găsirea celei mai eficiente soluții. În zilele noastre, vehiculele cu “zero emisii” caută un nou drum pentru mobilitate, iar Renault oferă prima gamă de modele electrice de serie: Twizy, ZOE, Kangoo Z.E.. Twizy și Zoe sunt cele mai potrivite soluții pentru mobilitatea urbană, în timp ce Kangoo Z.E. reprezintă singurul vehicul autoutilitar din piață cu propulsie electrică”, a declarat Alexandru Vescu, Renault.
« Punând focusul pe inovații consecvențe și tehnologii avansate, Michelin se implică în modelarea viitorului mobilității, având în vedere atât nevoile consumatorilor, cât și cele ale mediului. Michelin merge dincolo de crearea de produse ce susțin mobilitatea, către soluții și concepte ce reușesc să incorporeze performanțe de lungă durată, conectivitate și adaptabilitate, precum Michelin Visionary tyre. » au susținut Camelia Nicoară și Alina Ghica, Michelin.
“Astăzi mașina comunică cu noi. Rolul de transport s-a transformat într-unul de mobilitate și, pentru a optimiza mobilitatea avem nevoie de date” a declarat Sorin Costea, ARVAL.
« Cluj-Napoca este un oraș atractiv pentru mulți oameni. Ritmul alert de dezvoltare a atras după sine o accentuare majoră a traficului. Pentru a preîntâmpina problemele care apar în traversarea și deplasarea prin oraș, Holcim poate oferi soluții inteligente în realizarea străzilor fără inundații, reabilitarea lor cu un minim de disconfort și crearea de centre modale ca alternative de noi căi de acces la mobilitatea urbană.”a adaugat Alina Surducan, Holcim.
«Prin prisma statutului local puternic și experienței internaționale în proiecte pentru mobilitatea urbană durabilă, ENGIE oferă produse economice și prietenoase cu mediul, ca alternativă la combustibilii convenționali. Unul dintre aceste produse este gazul natural comprimat pentru autovehicule (GNCV) ca soluție atât pentru companiile de transport public, cât și pentru companiile posesoare de flote mari», a declarat Adrian Frățean, ENGIE.
« Trecerea la utilizarea mijloacelor de transport electrice în orașe poate reprezenta una dintre posibilele soluții cu un impact considerabil asupra mobilității durabile, avantajele generate putând depăși, în viitor, eforturile implicate. Acest parcurs poate fi accelerat dacă există o colaborare între sectorul public și cel privat care să conducă la creșterea gradului de conștientizare a fiecărui individ și la adoptarea unor măsuri eficiente de susținere și stimulare a pieței » au declarat Carmen Dan și Livia Stan, Pricewaterhouse Coopers.
In plus, Cosmin Buza, Orange, a explicat că orașele inteligente sunt orașele care vor folosi soluții integrate de IT&C cu beneficii directe către municipalitate și cetățeni.
CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice. O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, CCIFER este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. Camera reunește peste 500 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Continental prezinta sistemul revolutionar eBike 48V

Articolul următor

Valoarea AFI Cotroceni a depășit jumătate de miliard de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share