Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 1.000 de arbuști și plante, în cadrul Vox Vertical Village

• Vox Vertical Village reprezintă primul concept ”vertical village” de pe piața imobiliară din România și va reuni 120 de locuințe într-o clădire cu 10 niveluri. Peste o treime din suprafața construită a proiectului va fi reprezentată de spații verzi și de terase
• Vox Vertical Village va include o serie întreagă de facilități (piscină exterioară, cinema și o sală de fitness complet echipată), un atrium generos și o ‚pădure verticală’ compusă din peste 1.000 de arbuști și alte tipuri de plante
• Proiectul este dezvoltat în Timișoara de către Werk Property Group, unul din cei mai activi dezvoltatori imobiliari activi în zona de vest a țării. Vox Vertical Village va fi livrat pe piață la finalul anului 2019
Peste o treime din suprafața construită a Vox Vertical Village, proiect rezidențial a cărui dezvoltare va începe în Timișoara în perioada imediat următoare, va fi reprezentată de către spații verzi și de terase.
Proiectul reprezintă un concept în premieră pe piața rezidențială din România, urmând să fie primul ‚oraș pe verticală’ dezvoltat pe plan local. Vox Vertical Village va reuni 120 de locuințe într-o clădire cu 10 niveluri și va presupune dezvoltarea unei ‚păduri pe verticală’, peste 1.000 de arbuști și diferite plante urmând a fi plantați atât în interiorul proiectului cât și pe terasele locuințelor.
”Am petrecut mai mult de un an creionând împreună cu arhitecții conceptul din spatele Vox Vertical Village. Obiectivul nostru a fost să creăm un model nou de ecosistem locativ prin care să aducem casele într-un mediu specific urban. A rezultat astfel un oraș în miniatură pe verticală, cu spații comune ample care facilitează interacțiunea între membrii comunității și terase generoase asemănătoare unor grădini”, explică Virgil Tornoreanu, managing partner Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului.
Vox Vertical Village va reprezenta un concept în premieră pe piața din România și datorită facilităților care vor fi puse la dispoziția viitorilor locatari: un atrium generos cu un grad ridicat de iluminare naturală, care va crește interacțiunea din cadrul comunității, o piscină exterioară, o zonă de recepție, cinema și o sală de fitness complet echipată.
”Am plecat de la un concept clasic de proiect rezidențial de case și am izolat apoi o zonă de 12 case, rezultând astfel 12 locuințe și un vast spațiu comun, străzile transformându-se în piațetele din atrium și pasarele. Am obținut astfel un modul, cu un spațiu comun amplu la interior, înconjurat de locuințe, grădini și terase către exterior”, explică Radu Golumba, arhitect, managing partner Studio Arca.
Vox Vertical Village va reuni locuințe cu două, trei și penthouse-uri cu patru camere, fiecare fiind prevăzută cu o terasă generoasă cu o suprafață de minimum 57 de metri pătrați utili, suprafața totală a teraselor locuințelor din cadrul proiectului ajungând astfel la 7.000 de metri pătrați. Proiectul va dispune și de o parcare subterană și supraterană compusă dintr-un total de 138 de locuri de parcare – 94 în subteran și 44 la nivelul solului.
Investiția în dezvoltarea Vox Vertical Village se ridică la 14 milioane de euro, termenul de livrare prevăzut fiind sfârșitul anului 2019. Proiectul se va construi în imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de către Werk Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro.
Adițional celor două proiecte, Werk Property Group va construi Vox Green Parking, o parcare supraterană cu 400 de locuri, care va duce la creșterea gradului general de accesibilitate al zonei și se va adăuga la lista vastă de facilități disponibilă atât chiriașilor Vox Technology Park cât și viitorilor proprietari de locuințe în cadrul Vox Vertical Village.
Werk Property Group este activ de mai mulţi ani pe piața rezidențială, cel mai notabil proiect dezvoltat fiind Rivendelle. Virgil Tornoreanu, Managing Partner al Werk Property Group, este un antreprenor local de succes, cu activități pe piața imobiliară și în sectoarele IT&C.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Comisia Europeană susţine continuarea finanţării de 1,13 miliarde euro pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii feroviare

Articolul următor

Încep lucrările de restaurare a clădirii Muzeului Francmasoneriei din Oradea, contract de 3,7 mil. lei, din fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share