Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pfeiffer Vacuum s-a mutat din oraș. Uzină de 13 milioane de euro la Apahida

Unul dintre liderii mondiali ai pompelor industriale, grupul german Pfeiffer Vacuum, a decis să creeze o nouă uzină, în Parcul Industrial Nervia, și să renunțe la vechea locație, aflată în cartierul Mărăști din Cluj-Napoca.

“Conducerea grupului a inițiat procesul de extindere pentru a mări capacitatea de producție prin construirea unei noi clădiri, printr-o investiție de 13 milioane de euro și creșterea numărului de angajați de la 76 la peste 100. Vorbim despre forță de muncă atât calificată, cât și înalt calificată, specializată în pompe de vid. Spațiul unde activam inițial, în cartierul Mărăști, nu ne mai permitea dezvoltarea.
Noi depindem de filiala din Franța, de aceea este un proiect comun, german, francez și românesc, iar Pfeiffer Vacuum este locul doi mondial în tehnologia vidului. Uzina va avea un dublu rol: va produce componente pentru pompele de vid care se asamblează în cele două țări, dar va asigura și mentenanța celor aflate în funcțiune la diferite companii. Aceste utilaje vor fi aduse aici din toată Europa, vor fi reparate, recondiționate și remontate”, a explicat administratorul uzinei, Pascal Fesneau, care este și consulul onorific al Franței la Cluj.

Unitate de producție “cu caracteristici germane”

“Această fabrică are toate caracteristicile germane: disciplină, ordine, precizie, este un proiect de succes pentru România. Trebuie să contribuim toți, atât cu partea materială, cât și cu cea umană pentru ca această zonă să devină un spațiu european”, a menționat Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt.
“România este foarte atractivă pentru investitori datorită bunei calităţi a inginerilor, a muncitorilor şi sperăm că această investiţie să fie de bun augur şi să atragă alte investiţii după ea. Aceasta demonstrează că România creşte performanţele de dezvoltare în domeniul inovării şi a competiţiei legate de calitatea produselor. Nu e vorba doar despre o nouă instalaţie, ci o extindere a acestei firme, o creştere a acestei investiţii. Nu pot să vorbesc în locul investitorilor, dar pot să spun că imaginea României este bună printre investitori francezi, este o calitate bună aici şi nu pot decât să îi chem cu interes”, a afirmat Michele Ramis, Ambasador al Franţei la Bucureşti, invitată la inaugurare.

Grupul Pfeiffer Vacuum a fost înfiinţat în 1890, în Germania. Prin deschiderea acestui punct de lucru, Pfeiffer Vacuum România va da curs tendinței ascendente care i-a guvernat activitatea încă de la începuturi.
Având filiale în țări precum Franța, SUA, Coreea de Sud, societatea se extinde acum la nivel global și va avansa în domeniul tehnologiei în România prin deschiderea uzinei din Parcul Nervia. Pfeiffer Vacuum activează în țara noastră din 2003, noua fabrică din Cluj fiind a opta din cadrul companiei.
Celelalte sunt situate în Germania, Franţa, SUA, China şi Vietnam. Filiala română a grupului a activat sub diferite nume încă din 2003 și a desfășurat o activitate de producție și reparație de pompe de vid. Grupul este unul dintre liderii economici pe piața globală a pompelor de vid, cu afaceri de 500 de milioane de euro în 2017.

Primăria mută aerodromul ca să vină investitorii

Primarul Grigore Fati a precizat că localitatea clujeană este foarte bine poziționată în privința transportului și a logisticii, fiind nu numai un nod de cale ferată și conectată la centura de est a municipiului Cluj-Napoca, dar și situată în apropierea Aeroportului Internațional Avram Iancu.
“Vrem să extindem zona industrială, însă noi nu mai avem terenuri, doar privații, însă am vrea să modificăm planul urbanistic general al localității pentru a putea să dăm curs cererilor din partea investitorilor. Ne gândim chiar să mutăm aerodromul pe un teren pe care să îl dăm la schimb”, a menționat edilul din Apahida.
“Cu această investiție parcul nostru este deja plin. Avem 16 companii care activează aici, iar numărul de angajați va ajunge la 800. Investițiile totale ale agenților economici se apropie de 140 de milioane de euro.
Din păcate, deși suntem la 400 m de centură, nu avem acces direct la aceasta pentru că ar trebui să se facă o traversare peste râul Someș, ce presupune foarte multe autorizări. În schimb, ne-am propus să realizăm astfel de parcuri industriale la Turda, Oradea și Arad”, spune directorul Nervia, Adam Ambrus.
Printre oamenii de afaceri prezenți la eveniment s-au mai numărat Ștefan Gadola, Ioan Socea (EnergoBit), Iosif Pop (Imofinance), Ludger Thol (Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană), Augustin Feneșan (Asociația Patronilor și Meseriașilor). Evenimentul a fost marcat printr-un moment folcloric și prin plantarea simbolică a unui copac în incintă.

de Călin POENARU

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureș: Compania americană Universal Alloy Corporation Europe investeşte peste 250 de milioane de euro într-un centru pentru producţia de componente pentru aeronave

Articolul următor

Romgaz: Cooperarea regională - cheia dezvoltării politicilor în domeniul energetic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share