Fermierii români au lansat iniţiativa „Porc Crescut Româneşte”, în cadrul unui eveniment la care au participat importanţi crescători de porc, reprezentanţi ai autorităţilor (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ANSVSA, AFIR) şi asociaţiile de profil.
Programul lansat sub denumirea „Porc Crescut Româneşte” este o iniţiativă a fermierilor români care îşi propune să redea cărnii de porc autohton supremaţia pe masa consumatorilor prin informarea acestora asupra calităţii cărnii de porc de la noi şi implicarea românilor în susţinerea producţiei locale. Fermierii îşi propun astfel să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că porcul crescut în România este pe cale să dispară de pe masa românilor.
Programul naţional „Porc Crescut Româneşte” este un proiect iniţiat de cele mai importante asociaţii de profil: Cooperativa Ţara Mea, Federaţia Naţională Pro Agro, Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România, Asociaţia Fermierilor cu Investiţii în Sectorul Suinelor, Asociaţia InfoCons, Asociaţia AgroInteligenţa şi Centrul pentru Management Agricol.
„Uniunea Europeană este un exportator net de carne de porc, dar România este un importator net – aproximativ 50% din carnea de porc din comerţul modern şi tradiţional este importată”, a subliniat Ioan Ladoşi, Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, citat de Mediafax.
Citește și:
Vinuri românești de înaltă calitate la Ro Wine Cluj-Napoca 2024
Festivalul Ro Wine a adus la Cluj-Napoca, în perioada 20-21 aprilie 2024, vinuri premiate și premiabile, selecționate de…
23 aprilie 2024
Restaurantul Kibuț din Gărâna, Banatul Montan, candidează la Destinația anului
Viața la țară în cel mai frumos sătuc din România, Gărâna, cu cea mai firească poetică a spațiului.…
23 aprilie 2024
STIHL, ce va deschide o fabrică la Oradea, și-a prezentat bilanțul pe 2023 și strategia de viitor
Grupul STIHL, unul dintre cei mai mari producători de ferăstraie cu lanț și echipamente electrice pentru exterior, și-a…
23 aprilie 2024
Măcelarii de elită ai României se vor antrena la Cluj
Țara noastră este singura țară din Sud-Estul Europei care va concura în competiția World Butchers’ Challenge (WBC). 10…
22 aprilie 2024
Zootehnia Transilvaniei, între transhumanță și garduri virtuale
Fermierii care mizează pe pășunat și produsele bio trebuie să adapteze tehnologiei și rețelelor sociale, susțin experții de…
21 aprilie 2024
Solicităm Amazon să modifice categoria unor cărți de la gastronomie la fantasy
Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, printr-o scrisoare deschisă adresată Amazon, ca unor cărți…
21 aprilie 2024
RO-Wine, ediția clujeană de primăvară, o primă zi spectaculoasă
Vinurile premium şi superpremium au festivalul lor și acesta e RO-Wine, care a debutat la Cluj-Napoca în 20…
21 aprilie 2024
Peste 13 milioane de euro pentru GAL-urile din județul Bihor pentru dezvoltare
A fost publicat raportul de selecție intermediar a Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL), sesiunea 01/2023, propuse spre finanțare…
17 aprilie 2024