Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prețul imobiliarelor în Cluj-Napoca, fără oprire

Cele mai scumpe locuinţe de cumpărat sunt în zona centrală din Cluj-Napoca, unde preţenţiile vânzătorilor depăşesc 1.530 de euro pe metru pătrat, urmate de cele din zona de centru-nord din Bucureşti (1.500 de euro/mp) şi Timişoara (1.080 de euro/mp), potrivit unei analize publicate de Imobiliare.ro.
În Cluj-Napoca, oraşul cu cel mai mare nivel al preţurilor cerute din România (1.330 de euro pe metru pătrat util), cele mai scumpe apartamente se află în zona centrală şi cea ultracentrală, unde pretenţiile vânzătorilor ajung la o medie de 1.530 de euro pe metru pătrat util, situându-se la o diferenţă de 70 euro pe metru pătrat faţă de următorul cartier în top, Plopilor (1.460 euro pe metru pătrat util). Zona centrală înregistrează printre cele mai mari scumpiri trimestriale, de 3,8% în primul trimestru din 2017 şi de 6% în al doilea trimestru din 2017.
Cele mai accesibile locuinţe pot fi găsite în Floreşti (750 de euro pe metru pătrat util) şi în Baciu (950 de euro pe metru pătrat util). Cartierul Floreşti a înregistrat creşteri ale preţului mediu pe metru pătrat de 5,8% în primul trimestru şi de 5,6% în cel de-al doilea.
Cele mai semnificative creşteri de preţ pe segmentul apartamentelor, în al doilea trimestru al anului, au avut loc în zona centrală şi ultracentrală (+6%), dar şi în în zonele Bună Ziua, Europa, Calea Turzii (+5,1%). În Someşeni a fost consemnată, pentru al doilea trimestru consecutiv, o stagnare a preţurilor, în vreme ce în Plopilor a avut loc, practic, cel mai mic avans de pe piaţa locală, respectiv 2,1%.
În Capitală, cartierele cu cele mai ridicate preţuri pe piaţa apartamentelor rămân cele din zona de centru-nord a oraşului, unde pretenţiile vânzătorilor depăşesc valoarea de 1.500 de euro pe metru pătrat util, apropiindu-se, în unele cazuri, chiar de pragul de 3.000 de euro pe metru pătrat. Astfel, o locuinţă poate fi achiziţionată, în medie, cu 2.670 de euro pe metru pătrat util în Kiseleff şi Aviatorilor, cu 2.390 de euro pe metru pătrat util în Herăstrău şi Nordului şi, respectiv, cu 2.050 de euro pe metru pătrat util în Dorobanţi şi Floreasca.
În Bucureşti se mai găsesc încă şi zone cu preţuri de până la 1.000 de euro pe metru pătrat util, printre care Ghencea (890 de euro pe metru pătrat), Rahova (890 de euro pe metru pătrat), Giuleşti (940 de euro pe metru pătrat) sau Giurgiului (970 de euro pe metru pătrat).
În zona Parcul Carol (Cantemir–Mărăşeşti), preţurile au sărit cu 16,7% pe parcursul a trei luni, până la 1.620 de euro pe metru pătrat util. Creşteri de sub 10% au fost înregistrate şi în Giurgiului (7,9%), Griviţei şi Gara de Nord (6,6%), Dorobanţi şi Floreasca (6,2%) şi Dristor împreună cu Vitan Vechi (6,1%).
Unele zone ale Capitalei au consemnat şi scăderi de preţ în perioada analizată: -3,1% în Cotroceni, -1% în Ştefan cel Mare, -0,5% în Pipera şi -0,4% în Ferdinand.
În Timişoara, deşi media de preţ consemnată la nivel de oraş în trimestrul al doilea din 2017 este de doar 1.080 de euro pe metru pătrat util, niciuna dintre zonele analizate nu coboară sub pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat. Dacă în zonele Ultracentral, Medicină şi Piaţa Unirii pretenţiile vânzătorilor ajung la 1.420 de euro pe metru pătrat util, acestea scad până la 1.030 de euro pe metru pătrat util în zonele Bucovina, Simion Bărnuţiu, Gării, Dorobanţilor şi Mircea cel Bătrân.
În ultimele trei luni, preţurile apartamentele au crescut cu 6,3% în zonele Complex Studenţesc, Dacia, Elisabetin şi Olimpia-Stadion, pe locul al doilea în clasament aflându-se o creştere de 4,6% în arealul Ultracentral-Medicină-Piaţa Unirii. Cel mai puţin (+1,1%) s-au scumpit chiar cele mai accesibile locuinţe, din zonele: Bucovina, Simion Bărnuţiu, Gării, Dorobanţilor şi Mircea cel Bătrân.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AFI Europe și Dedeman au convenit să anuleze tranzacția clădirilor de birouri

Articolul următor

Conflictele de business se rezolvă profitabil la mediator

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share