Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programul și prioritățile MMACA în perioada Președinției Consiliului Uniunii Europene

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, va fi implicat într-o serie de nouă evenimente la nivel înalt, în cele șase luni ale mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al ministerului.

 

Prioritățile în domeniul politicii comerciale vor fi prezentate în cadrul Comisiei pentru Comerț Internațional a Parlamentului European la data de 23 ianuarie 2019, eveniment succedat de reuniunea informală, la București, a Consiliului Afaceri Externe în format Comerț, găzduită de ministrul Ștefan-Radu Oprea în perioada 21-22 februarie 2019. Reuniunea formală a Consiliului Afaceri Externe în format Comerț va avea loc la Bruxelles, la data de 28 mai 2019.

O altă reuniune la nivel ministerial găzduită de către ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat va fi reuniunea formală a Consiliului Spațiului Economic European (20 mai 2019), precedată de un eveniment la nivel înalt privind Spațiul Economic European.

De asemenea, la București vor fi găzduite reuniunile Ambasadorilor SMEs Envoy (18-19 martie 2019) și Forumul de afaceri Parteneriatul Estic (11 iunie 2019), iar, la Geneva, va avea loc un working lunch privind antreprenoriatul, e-commerce și tehnologii avansate pentru IMM-uri, în parteneriat cu Organizația Mondială a Comerțului.

Ministrul Ștefan Radu Oprea va participa în calitate de keynote speaker la conferința ”Beyond Trade for All: Time to promote the benefits of agri-food trade”, organizată la Bruxelles la data de 21 martie 2019.

Agenda în domeniul politicii comerciale pentru următoarele luni va fi una încărcată și dinamică, având în vedere situația curentă caracteristică comerțului internațional la nivel global.

Principalele subiecte de interes pentru liderii europeni responsabili de acest domeniu vor fi: modernizarea Organizației Mondiale a Comerțului, relațiile comerciale UE – SUA, avansarea și încheierea negocierilor comerciale cu state terțe (în special cu parteneri strategici precum Mercosur, Mexic, Australia, Noua Zeelandă, Vietnam etc.), aspectele comerciale privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, dinamizarea relațiilor comerciale între UE și ceilalți membri ai Parteneriatului Estic și adoptarea unor propuneri legislative privind examinarea investițiilor străine directe în UE și aplicarea clauzelor orizontale de salvgardare.

De asemenea, eforturile personalului MMACA responsabil de exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene vor fi concentrate pe coordonarea unui număr de 72 reuniuni tehnice la Bruxelles ale grupurilor de lucru și a unui număr de trei reuniuni informale în România ale principalelor grupuri de lucru tehnice în domeniul politicii comerciale (Comitetul de Politică Comercială – Titulari – organizat la București, Comitetul de Politică Comercială – Servicii și Investiții – organizat la București și Grupul de Lucru privind Chestiunile Comerciale – organizat la Buzău).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Andreea Mija – director general: “Expert Cleaning crește semnificativ în fiecare an și de aceea investim în capacitatea noastră operațională”

Articolul următor

Clinica Dental Experts Timișoara, fondată de familia de medici Bratu - 10 ani de performanță de vârf

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share