Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programului Tomate, prelungit până în 15 iunie; în Bihor – 190 cereri de finanțare

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat duminică, la Cefa, că a fost prelungit până în data de 15 iunie termenul de depunere a documentației pentru Programul Tomate.
‘Da, rămâne 15 iunie, o dată pe care noi am considerat-o necesară a prelungi actul normativ, dat fiind temperaturile scăzute din această primăvară. Programul acesta este pentru prima dată introdus în România, pe opt ani, și pentru a da viață acestui program și a satisface cerințele producătorilor am considerat că este util să prelungim până pe 15 iunie. În acest sens, am realizat un proiect de act normativ, l-am lansat în dezbatere publică, cât de curând va primi aprobarea guvernului, iar producătorii agricoli vor putea beneficia de cei 3.000 de euro pentru o mie de metri pătrați cultivați cu tomate”, a asustinut ministrul, pottrivit Agerpres.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat recent o propunere privind prelungirea termenului limită de depunere a documentației pentru subvențiile vizând cultivarea roșiilor în solarii, de la 31 mai la 15 iunie.
Ministrul a motivat că a primit solicitări pentru prelungirea termenului din cauza valului de temperaturi scăzute înregistrate pe arii extinse din țară în ultimele luni, fapt care a îngreunat valorificarea tomatelor de către unii mici fermieri în termenul necesar obținerii subvenției.
În județul Bihor sunt peste 190 de cultivatori de legume în spații protejate din Bihor care au depus cereri de finanțare. Primii care au ieșit cu roșii timpurii pe piață sunt legumicultorii din Tămășeu, Roșiori și Sălard.
Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate în spații protejate (sere, solarii), beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să dețină o suprafață cultivată cu tomate de minimum 1.000 mp; să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primării; să valorifice producția în perioadele ianuarie-mai, inclusiv și noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Terapia Cluj, profit de 143 mil. lei, din exporturi şi medicamente fără reţetă

Articolul următor

Sibiu: Marquardt, profit de 66 mil. lei, în 2016

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share