Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Recuperare cu ajutorul roboților la Spitalul Clinic Băile Felix

Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, în parteneriat cu Universitatea Oradea, Facultatea de Medicină şi Farmacie, a finalizat cursul postuniversitar „Reabilitarea continuă cu ajutorul sistemelor robotizate”.
Evenimentul şi-a propus să aducă la cunoştinţa specialistilor în recuperare medicală rezultatele obţinute în cadrul spitalului prin utilizarea dispozitivelor robotizate. Acest lucru a fost posibil datorită existenţei unei platforme tehnice moderne, care include trei dispozitive de acest gen: de reeducare a mersului (tip LOKOMAT PRO V 6), de reeducare a membrelor superioare şi de reeducare a mersului pentru copii. Merită menţionat că, în intervalul 2012-2016, 1.500 de pacienţi au urmat procedurile de recuperare prin intermediul Lokomat-ului.
Platforma tehnică a spitalului a fost mărită în anul 2016, prin achiziţionarea, din venituri proprii, a unor dispozitive medicale specifice: mase kineto reglabile, tip Bobath; banda de reantrenare a mersului cu ham, suport pentru brațe și sistem de suspensie cu controlul greutății; masă de verticalizare cu accesorii; modul de antrenare a mersului cu scară şi rampă.
Evenimentul a fost onorat de prezenţa a peste 100 de specialişti, atât din străinătate, cât şi din marile centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş etc. De apreciat interesul manifestat de specialiştii din Bihor, prezenţi în număr mare, dar şi al celor din judeţele limitrofe.
Manifestarea a constat în alternarea prezentării lucrărilor de specialitate cu sesiuni practice. Printre medicii Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix care au susţinut comunicări s-au aflat: dr. Mihalcea Salvina – Realitate virtuală – elemente; dr. Ioana Cheregi – Aspecte ale utilizării dispozitivelor robotizate în recuperarea după accidente vasculare cerebrale; dr. Marian Cevei – Experiența Clinicii de Recuperare Medicală Băile Felix în utilizarea dispozitivului robotizat de antrenare a membrului superior; dr. Daiana Popa – Provocări şi controverse în reabilitarea robotică.
În afara acestora, dr. Klemen Grabjlevec, de la Universty Rehabilitation Institute, Ljublijana, a prezentat lucrarea „Robotic Assisted Treadmill Therapy in Clinical Practice after Central Nervous System Injury” și Mitja Hribar, General Manger East Europe Hocoma – Concept „Continuum of Rehabilitation” – from the acute phase to return to activities of daily life.
„Succesul de care s-a bucurat această manifestare ştiinţifică ne îndreptăţeşte să ne exprimăm convingerea că va deveni o tradiţie, alături de Conferinţele naţionale anuale „Zilele Medicale Felix”. Conducerea Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix mulţumeşte pe această cale tuturor celor care, prin aportul adus, au făcut posibilă organizarea evenimentului”, se afirmă într-un comunicat semnat de Ramona Suciu, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiţie de peste 8,4 milioane de euro în Ocna Mureş

Articolul următor

Primăria Bistriţa, facilități pentru investitorii din Bussines Park Bistriţa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share