Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Senzor produs de BOSCH la Blaj, inovație revoluționară pentru piața auto

Un senzor produs la fabrica Bosch din Blaj, reprezintă unul dintre cele mai importante elemente de care Volskwagen, dar posibil și alți producători auto, își leagă speranțele de redresare a pieței automobilelor diesel. Ppotrivit capital.ro, soluţia inventată de Bosch permite motoarelor diesel să emită doar 13 mg/km oxizi de azot, limita obligatorie UE fiind de 120 mg/km.

“Fiind lideri pe tehnologia diesel nu ne putem uita cum dieselul dispare. Am creat acest sistem care reduce nivelul oxizilor de azot de zece ori”, a declarant, pentru sursa citată, Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch în România.

Bosch printre ai cărui clienţi se află toţi marii producători auto globali, de la Volkswagen AG la General Motors şi Fiat Chrysler NV, îşi intensifică lupta împotriva declinului cotei de piaţă a automobilelor diesel, care a început în 2015, odată cu Dieselgate. Germanii au anunţat o inovaţie revoluţionară în tehnologia diesel care va face ca automobilele echipate cu astfel de motoare să mai reziste multă vreme pe piaţă. Senzorul produs la Blaj reprezintă o componentă importantă a acestei inovații.

Din 2017, legislaţia europeană a cerut ca noile modele de autovehicule pentru pasageri, testate în conformitate cu RDE pe un traseu cu drumuri urbane, extraurbane şi autostrăzi, să emită cel mult 168 miligrame de NOx pe kilometru. Din 2020, această limită va fi redusă la 120 miligrame. Dar, chiar şi astăzi, autovehiculele echipate cu tehnologia diesel Bosch pot atinge 13 miligrame de NOx în cadrul ciclului de testare RDE.

Aceasta înseamnă aproximativ o zecime din limita care se va aplica începând cu 2020. Și chiar în cazul deplasării în condiţii urbane deosebit de dificile, când parametrii testării depăşesc cerinţele legale, emisiile medii ale autovehiculelor de test Bosch sunt de 40 de miligrame pe kilometru. Inginerii Bosch au ajuns la acest progres decisiv în ultimele luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Empowerment–ul liderilor feminini la The Woman

Articolul următor

Ghidul și procedura de implementare a Start-Up Nation 2018, în dezbatere publică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share