Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiu: Nicolae Burprich-Damian, cel mai mare dezvoltator din Cartierul Arhitecților (Cisnădie), nou proiect imobiliar

Clădiri cu cinci niveluri supraterane, în care să fie amenajate cabinete medicale, săli de fitness, spații de cazare și de loisir și 170 de locuri de parcare în demisoluri este proiectul elaborat la comanda lui Nicolae Burprich-Damian, pentru un teren de aproape 5.300 de mp, situat pe str. Bahluiului. Prin Damian Invest, Nicolae Burprich-Damian este cel mai mare dezvoltator de ansambluri imobiliare din Cartierul Arhitecților, construit pe teritoriul orașului Cisnădie, scrie turnulsfatului.ro.

Potrivit unui Plan urbanistic de detaliu supus consultării publice de către Primăria municipiului Sibiu, proiectul lui Burprich-Damian pornește de la clădirea cu demisol, parter și mansardă aflată acum pe terenul cu o suprafață de 5.271 de mp, de pe str. Bahluiului, la nr. 16.

“Proiectul își propune extinderea clădirii existente prin modularea unor corpuri de clădire care să păstreze proporția zonei existente cu funcțiuni administrative și de loisir (…) și urmând a conlucra pentru buna funcționare a întregului ansamblu – case de locuit. Proiectul propune construirea unor module de clădiri conectate între ele cu alte volume, care vor fi tratate ca finisaj cu pereți-cortină, pentru a păstra ideea de o înșiruire de construcții în regim cuplat, având regim maxim de înălțime D+P+3E+etaj retras și asigurarea locurilor de parcare necesare în demisolul propus“, se arată în documentația urbanistică supusă consultării publice de către Primăria din Sibiu.

Terenul vizat de dezvoltatorul imobiliar din Cartierul Arhitecților este situat la 130 de metri de parcul Sub Arini, fapt pe care mizează investitorii. “Oportunitatea principală o reprezintă poziția amplasamentului într-o zonă verde și dezvoltată, o componentă importantă fiind cadrul natural deosebi. Se poate astfel concluziona ca fiind oportună dezvoltarea unor funcțiuni ce pot da o dinamică spațiului vizual perceput de-a lungul străzii și completarea zonei cu spații verzi, aranjamente peisagistice, mobilier urban. (…) Prin proiectarea atentă a fiecărui obiectiv și exploatarea la maxim a potențialului natural se pot crea spații reprezentative, bine racordate la cadrul natural existent. La acest lucru ajută inclusiv relieful și vegetația existentă“, se arată în documentația amintită, potrivit sursei citate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Am stabilit ca ţintă cu preşedintele Turciei depăşirea pragului de 10 miliarde de dolari privind valoarea schimburilor comerciale

Articolul următor

Colonada imperială din Buziaș, unică în Europa, restaurată cu fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share