Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro pentru noi idei de afaceri

Cei interesați să dezvolte noi idei de afaceri prin programul Start-up Urban se pot inscrie la cursuri pentru granturi în valoare de de 39.000 euro , cu scopul pregatirii pentru un început anteprenorial.
Noile afaceri vor putea fi înființate anul viitor de către persoane care au domiciliul sau reședința în județele Sibiu, Alba, Brașov, Covasna, Harghita și Mureș. Data limită a înscrierii în proiectul Start-up Urban este 21 aprilie 2018 iar înscrierea se face la experții locali din fiecare județ, pe baza absolvirii unor cursuri de formare gratuite.
”Cursurile gratuite de formare antreprenorială acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări, programele e-Learning de antreprenoriat și management, sprijinul experților județeni, conferințele de informare și promovare în cele șase județe din Regiunea Centru vor pregăti Concursul de planuri de afaceri din perioada august-noiembrie 2018. Astfel, vor fi selectate cele mai bune 54 de idei de start-up-uri ce vor primi granturi de maximum 39.000 euro fiecare”, potrivit unui comunicat transmis de initiatorii proiectului.
Acțiuni de consultanță-mentorat vor sprijini înființarea și lansarea cu succes în 2019 a noilor afaceri, implementarea planurilor de afaceri selectate fiind ulterior asistată și monitorizată în cadrul proiectului Start-up Urban și în anul 2020.
Proiectul Start-up Urban urmărește dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Centru, prin promovarea culturii antreprenoriale, pregătirea antreprenorială a peste 300 persoane care doresc să se înscrie în proiect – potențiali întreprinzători, selectarea și sprijinirea înființării a 54 de afaceri cu profil non-agricol în mediul urban și crearea a minimum 108 noi locuri de muncă, câte cel puțin două în fiecare afacere.
Proiectul Start-up Urban, cu denumirea oficială „Start-up Plus – Antreprenoriat Urban în Centrul Țării”, cod 104643, este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13.367.049,19 lei, dintre care valoare eligibilă nerambursabilă FSE 11.328.462,16 lei și valoare eligibilă neramburabilă din bugetul național 1.987.908,46 lei.
În proiectul Start-up Urban se pot înscrie, până în 21 aprilie, persoanele care doresc să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban al Regiunii Centru.
Sunt eligibile persoanele care au au domiciliul sau reședința în mediul urban și rural al acestei regiuni, au au vârsta de peste 18 ani, au absolvit cel puțin învățământul gimnazial și au statutul pe piața muncii de angajați, inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă (persoane fizice autorizate, titulari ai întreprinderilor individuale și membri ai întreprinderilor familiale), șomeri sau persoane inactive (student, persoană casnică, pensionar etc.).
Înscrierea în proiectul Start-Up Urban se face la experții în antreprenoriat din fiecare județ al Regiunii Centru, lista putand fi accesata aici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania Jidvei, în topul Superbrands România

Articolul următor

Grupul belgian Interparking a cumpărat o parcare de 4 mil. euro în Timişoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share