Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turismul balnear, loc important în cadrul Strategiei naţionale de turism

Turismul balnear va ocupa un loc important în cadrul Strategiei naţionale de turism ce va fi definitivată până la sfârşitul acestui an, a declarat joi, la Covasna, secretarul general adjunct din cadrul Ministerului Turismului, Adrian Stoica.

“La nivelul Ministerului Turismului, tratăm cu responsabilitate domeniul balnear (…) Un lucru foarte important este că, până la sfârşitul anului, vom avea o Strategie naţională de turism, în cadrul căreia o componentă principală o va constitui şi turismul de sănătate, balnear. Colegii noştri au fost implicaţi în abordarea acestor subiecte cu experţi de la Banca Mondială. Considerăm că expertiza celor de la Banca Mondială va crea un cadru coerent şi paşi de urmat clar definiţi”, a declarat. potrivit Agerpres, Adrian Stoica, în deschiderea celei de-a XIV-a ediţii a Bursei şi Forumului de turism balnear de la Covasna.

Acesta a mai spus că măsurile anunţate de Ministerul Turismului, respectiv TVA 5% pentru activităţile din domeniul turismului, redevenţă zero pentru apa geotermală şi minerală, precum şi posibilitatea accesării fondului de investiţii de către autorităţile locale, vor contribui la revigorarea staţiunilor balneare din ţara noastră.

Cât priveşte masterplanul pentru dezvoltarea turismului balnear, Stoica a spus că acesta a necesitat o reactualizare, iar în momentul de faţă “este pregătit pentru a pleca pe circuitul de avizare din cadrul ministerelor”.

Reprezentantul Ministerului Turismului a menţionat, de asemenea, că datele statistice indică o creştere a numărului de turişti în staţiunile balneare din ţară, lucru care s-a datorat şi voucherelor de vacanţă.

“Pe semestrul I datele indică faptul că se menţin creşterile şi să nu uităm că o componentă foarte importantă au fost vouchere de vacanţă, proiect ce va fi implementat sub aceeaşi formă şi anul viitor (…) Din perspectiva dinamicii în turismul balnear am observat o creştere a numărului de turişti cu 10% în 2017 faţă de 2016, trend care se menţine şi în anul curent, 2018, iar la final sper să avem cifre foarte bune”, a mai spus acesta.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, în staţiunile balneare din ţara noastră au fost 851.040 turişti în 2016, dintre care 46.085 străini, respectiv 945.257 în 2017, dintre care 48.742 străini. Printre staţiunile cele mai căutate s-au numărat Băile Felix, Călimăneşti, Sovata şi Băile Herculane.

Forumul de turism balnear de la Covasna, organizat de Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România, se desfăşoară în perioada 20-21 septembrie în staţiunea Covasna, iar la acesta participă cei mai importanţi operatori din turismul balnear, precum şi invitaţi din ţară şi străinătate.

În paralel este organizată şi o bursă, în cadrul căreia îşi prezintă ofertele reprezentanţi ai agenţiilor de turism, producători şi distribuitori de produse şi echipamente destinate sectorului de turism balnear şi spa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania italiană Frimat S.P.A, singurul ofertat pentru contractul privind construirea sălii polivalente de la Blaj

Articolul următor

Realizarea Hidrocentralei de la Tarnița-Lăpuștești, cuprinsă în Strategia energetică pusă în dezbatere publică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share