Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UBB, cea mai bună instituţie de învăţământ superior din România în cercetarea economică

UBB îşi menţine în anul 2018 statutul de cea mai bună instituţie de învăţământ superior din România în cercetarea din domeniul economic, conform clasamentului realizat anual de către Tilburg University (Economics Schools Research Ranking), anunţă Direcţia de Comunicare a universităţii.

Potrivit ediţiei curente a clasamentului standard, bazate pe numărul de articole ştiinţifice publicate în perioada 2013-2017 în cele mai reprezentative şi prestigioase reviste ştiinţifice din domeniul “Economics”, UBB se regăseşte în intervalul 683-765 dintr-un total de 1185 de universităţi din întreaga lume care au fost incluse în clasament, fiind astfel cea mai bine poziţionată universitate din România în această ierarhie valorică.

“Ţinând cont de faptul că în lume există în prezent circa 7.000 de instituţii de învăţământ superior în care se studiază şi cercetează domeniul ‘Economics’ (cf. International Association of Universities – World Higher Education Database), prin această performanţă UBB se poziţionează în primele 10-11% instituţii de învăţământ superior ale lumii, prin prisma cercetării în acest domeniu”, se arată în comunicat.

Performanţa UBB în Tilburg University Economics Schools Research Ranking se datorează preponderent publicaţiilor realizate de către cadrele didactice ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA), la această poziţionare contribuind însă şi cercetători ai Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. Acest clasament reconfirmă poziţiile foarte bune ocupate de UBB în celelalte clasamente internaţionale relevante, precum şi statutul de universitatea de 4 stele obţinut recent de Universitatea Babeş-Bolyai.

Conform sursei citate, Tilburg University Economics Schools Research Ranking reprezintă unul dintre cele mai prestigioase clasamente sectoriale ale universităţilor din lume. Prezenţa în clasament nu depinde de dorinţa universităţilor, fiind incluse în analiză, în vederea clasificării, doar universităţile care reuşesc să-şi dovedească vizibilitatea şi impactul cercetării în domeniul “Economics”, prin publicarea de articole în revistele ştiinţifice regăsite într-o listă scurtă a celor mai reprezentative şi prestigioase publicaţii la nivel global în domeniu, listă care cuprinde în prezent 35 de reviste ştiinţifice de profil.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ștefan-Radu Oprea, vizită la Berlin. România ar putea fabrica baterii pentru mașinile electrice

Articolul următor

Ce ați ratat dacă n-ați fost la Internet & Mobile World 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share