Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UMF Tîrgu Mureş menţine sus ştacheta performanţei

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, a prezentat miercuri, 28 martie, Raportul anual al rectorului privind starea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş – 2017”. Evenimentul a avut loc în Sala festivă a Universităţii, în cadrul unei şedinţe deschise a Senatului UMF Tîrgu Mureş la care au participat cadre universitare, medici şi studenţi, precum şi doi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene, respectiv Lucian Goga – prefectul judeţului Mureş şi Alexandru Cîmpeanu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.
2017, anul reformei curriculare
„Privind retrospectiv, 2017 a fost anul reformei curriculare cu tot ceea ce a însemnat organizarea unui proces complex, de lungă durată, atât de necesar universității. În paralel, au continuat investițiile în infrastructură. Activitatea echipei aflate la conducerea Universității în această perioadă a urmărit aplicarea unor strategii și a unor măsuri de dezvoltare instituțională pe termen lung, pentru creșterea vizibilității universității în plan intern și internațional, pentru consolidarea reputației sale de instituție de prestigiu și pentru întărirea stabilității sale financiare și administrative”, a menţionat prof. dr. Leonard Azamfirei.
Activitatea de cercetare, în creştere
Un capitol important al Raportului prezentat de prof. dr. Leonard Azamfirei este intitulat „Rezultatele activităţii de cercetare”.
„Se poate remarca în anul 2017 față de anul 2016, menţinerea la acelaşi nivel a producției științifice cuantificabile în articole publicate in extenso – un total de 443 de articole faţă de 439 în anul anterior.
Din totalul de lucrări publicate în rezumat (669), 133 au fost publicate în reviste ISI cu factor de impact.
În decursul anului trecut, au fost premiate 67 de articole ştiinţifice, iar UMF Tîrgu Mureş a fost răsplătită cu patru premii internaţionale.
Granturi de cercetare ştiinţifică
Din Raportul prezentat de prof. dr. Leonard Azamfirei nu putea lipsi evoluţia numărului de proiecte de cercetare depuse şi câştigate în decursul anului 2017.
Astfel, anul trecut au fost câştigate 20 de proiecte în competiţii naţionale şi internaţionale, cu o valoare totală de 3.574.667 lei şi 1.025.000 euro.
Pentru a menţine ridicat nivelul competitivităţii, conducerea UMF Tîrgu Mureş a organizat competiţii interne pentru granturi de cercetare ştiinţifică.
În anul 2017 a fost câştigat un grant de cercetare în domeniul medical cu finanțare exclusivă din partea unor firme/companii din România, în valoare totală de 5.000 de euro. Totodată, s-au derulat în continuare 11 granturi câștigate în anul anterior în valoare totală de 55.000 de euro.
În ceea ce priveşte proiectele de cercetare UE, în anul 2017, sub egida UMF Tîrgu Mureş au fost câştigate şi finanţate trei proiecte de cercetare în valoare totală de peste 125.000 de euro.
Internaţionalizarea UMF continuă
Un alt capitol important al Raportului prezentat de prof. dr. Leonard Azamfirei se numeşte „Relaţii internaţionale” şi evidenţiază faptul că orientările și obiectivele Departamentului de Relații Internaționale în anul 2017 au continuat pe cele ale anilor anteriori, având următoarele obiective: extinderea formelor de cooperare internațională, adoptarea unei atitudini inovatoare și vizionare în relațiile sale cu toți partenerii, creșterea vizibilității și renumelui Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș.
„Demarată în anii anteriori, o atenție particulară s-a acordat procesului de internaționalizare a universității proces care reprezintă un pilon major al strategiei Ministerului Educaţiei Naţionale, dar și a Planului Strategic 2016-2020 al Universităţii de Medicină şi Farmacie Tîrgu Mureş. În creşterea prestigiului internaţional, deşi intervin, desigur, mai multe componente, vizibilitatea ştiinţifică şi internaţionalizarea educaţiei joacă un rol major. Universitatea de Medicină şi Farmacie Tîrgu Mureş este angajată în acest proces de accelerare a deschiderii internaţionale, având ca principii generale reciprocitatea, angajamentul întregii universităţi, responsabilitatea faţă de societate şi calitate”, a punctat prof. dr. Leonard Azamfirei.
Text şi foto: Alex TOTH

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Obiectivele Facultății de Medicină Dentară

Articolul următor

Performanța ortopediei mureșene, recunoaștere la nivel european

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share