Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

Medicul timişorean Adrian Bot a reuşit să perfecţioneze genetic o serie de celule care ucid formaţiunile tumorale. A inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume. Performanţa sa a fost susţinută de o companie farmaceutică celebră în SUA. Aceste celule poartă numele de CAR T- cells. Ele se înmulţesc în afara corpului uman, apoi sunt introduse în sângele pacientului şi au rolul de soldaţi care luptă cu celulele maligne. Sunt proprii agenţi de luptă “your own cells.” Unul din doi pacienţi bolnavi de leucemie au fost vindecaţi printr-o singură intervenţie, relatează newstandard.ro.

De curând, datorită muncii sale de cercetare, compania unde este vicepreşedinte a câştigat prestigiosul premiu Galien Prix, echivalentul Premiului Nobel în Biotehnologie.

Cercetările sale pot revoluţiona medicina de mâine. Biogenetica, specialitate de vârf, probabil că va invalida în scurt timp teoriile lui Charles Darwin privind evoluţia speciilor.

Biogenetica este “joaca de-a Dumnezeu.” Această ştiinţă va face minuni în viitor, consideră un reputat academician român.

De tânăr a visat să lucreze în biologie moleculară.

Locuieşte în Beverly Hills
Adrian Bot s-a stabilit în Los Angeles, în Beverly Hills, pe colina unde sălăşluiesc „îngerii” înaltelor tehnologii. Locuieşte într-o casă, într-o zonă rezidenţială, informează Pro Tv, unde preţul unei proprietăţi ajunge şi la zece milioane de dolari.

Adrian Bot a terminat Facultatea de Medicină din Timişoara. S-a căsătorit cu Simona Bot (fostă Juga, din Comloşu Mare), tot specialistă în biomedicină. Împreună au trei fete.

Amândoi au plecat în 1994 din Timişoara spre SUA. În San Diego, Adrian Bot a fost luat sub aripa celebrului Emil Palade, singurul român câştigător al Premiului Nobel pentru medicină.

Ar dori să facă mai mult pentru ţara sa. Recomandă factorilor de decizie să organizeze pe lângă facultăţi o serie de incubatoare de cercetare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Corina Cretu: Romania beneficiaza de fonduri UE de 30,8 miliarde de euro, din care a accesat 7,9 miliarde

Articolul următor

Guvernul inaugurează cea mai lungă pârtie din nordul țării. Construcția a durat 10 ani, investiție de 15 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share