Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un simbol al Timișoarei întră în reabilitare, la 62 de ani de la construire

Oficialii primăriei au scos la licitație serviciile de proiectare și execuție lucrări de reabilitare aferente obiectivului de investiții Fântâna ornamentală cu Pești, cuprinsă în lista monumentelor istorice din Timișoara.

„Fântâna ornamentală cu Pești, situată în Piața Victoriei, reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din Timișoara, un simbol al orașului de pe Bega. Monumentul dă o notă distinctă zonei, revigorând atmosfera creată de clădirile monumentale din jur, fiind o oază de relaxare a pieței. Ca urmare a concluziilor raportului de expertiză, se impun lucrări de reabilitare datorită degradării avansate a bazinului fântânii, a căminului tehnic și a instalațiilor hidraulice exterioare (conducte, duze, robineți etc.), generate de perioada îndelungată de exploatare a structurii. Lucrările propuse au ca scop reabilitarea construcției din punct de vedere structural, al finisajelor, instalațiilor electrice, hidraulice și a racordurilor, cu păstrarea arhitecturii și dimensiunilor geometrice”, se arată în anunțul de participare trimis către SEAP la sfârșitul lunii decembrie, potrivit tion.ro.

Consilierii locali au aprobat încă din luna aprilie 2018 documentația pentru avizarea lucrărilor de intervenție și indicatorii tehnico-economici, care arătau un cost estimativ de 730.000 de lei cu tot cu TVA. Documentația a fost întocmită de firma Eurodraft Proiect Design SRL, cu un contract în valoare de nici 20.000 de lei, spun oficialii PMT.

„Fiind monument istoric, se va face restaurarea elementelor ornamentale (curățare și conservare) cu materiale compatibile celor existente la obiective cu valoare istorică, la recomandarea Comisiei de monumente, conform avizului dat de aceasta”, au spus reprezentanții PMT pentru tion.ro. La expertiza făcută au participat inclusiv specialiști din Ministerul Culturii.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată până la urmă la 645.000 de lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproximativ 140.000 de euro, însă prețul va scădea puțin în urma licitației.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministerul Agriculturii dispune de un buget de peste 440 mil. de euro în T1 2019 pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală

Articolul următor

Sibiul, sub semnul Uniunii Europene și a Europei în 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share