Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum a fost la Vintest 2016

VINVEST si Asociația de Cultură și Promovare a Vinului VINVEST au organizat în perioada 28-30 octombrie 2016, ediția a 6-a a Salonului Național de Vinuri VINTEST. Expertul degustător Lucia Pîrvu a inițiat Campania IUBESC VINUL ROMÂNESC în anul 2014 ca modalitate de promovare a vinului românesc, continuând și anul acesta la Sala de Marmură, Casa Presei Libere.
Noutatea evenimentului, în cadrul salonului a fost organizarea unei BIBLIOTECI DE VINURI AUTOHTONE, realizată prin aportul producătorilor de vin.
În deschiderea evenimentului, care a avut loc vineri, 28.10.2016, ora 11.00, au vorbit doamna ing Lucia Pîrvu, expert degustător si organizatorul evenimentului; domnul prof dr Dan Boboc, președinte ADAR; domnul prof.dr. Ioan Namoloșanu și domnul conf. dr. Adrian Peticila, reprezentanți ai Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, USAMVB.
„Prin acest eveniment ne propunem să aducem în prim plan importanța vinului autohton și necesitatea promovării acestuia. Ne dorim să ajutăm consumatorii să cunoască mai bine soiurile de vinuri autohtone, să dezvolte o relație cu producătorii locali și să ducă mai departe vorba despre valorile tradiționale. Avem vinuri din soiuri de viță-de-vie autohtone premiate, precum: Fetească Regală, Grasă de Cotnari, Busioacă de Bohotin, Tămâioasa Românească, Fetească Alba, Fetească Neagră, Negru de Drăgășani și multe altele, despre care am vrea să vorbim mai mult, să le facem cunoscute și să le valorificăm ca atuuri românești! Despre asta este vorba în campania Iubesc Vinul Românesc și în ediția actuală a salonului Vintest de la București!”, a declarat Lucia Pîrvu în deschiderea evenimentului.
vintest-2
Producătorii participanți la eveniment: Casa de Vinuri Cotnari, Cotnari, Crama Dealul Dorului, Crama Hermeziu, Crama Histria, Crama Mennini, Crama Ratesti, Cramele Cricova, Domeniile Anastasia, Domeniile Dealu Mare Urlați, Domeniile Ostrov, Domeniile Sâmburești, Vinarte, Vincon România, SCDVV Pietroasa, 1000 de chipuri. Partenerul oficial al acestei ediții a fost Domeniile Anastasia, iar partenerul național a fost Crama Hermeziu.
Pentru această campanie a fost gândit un proiect printr-un parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară USAMVB, care a fost de un real succes.
Publicul bucureștean a primit cu bratele deschise cea de-a 6-a ediție a Salonului de Vinuri VINTEST. Campania Iubesc vinul românesc a atras și de data aceasta un număr însemnat de susținători, reușind să strângă 1940 de vizitatori pe parcursul celor trei zile de eveniment.
Degustările vinurilor autohtone au fost una dintre atracțiile principale ale evenimentului. Aceastea s-au ținut în BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE, un spațiu special amenajat în cadrul Sălii de Marmură. Toate degustările organizate pe durata celor trei zile au fost un real succes, numărul participanților per degustare fiind de fiecare dată maxim.
În cadrul etajerelor acestei biblioteci producatorii de vin au avut ocazia să își prezinte vinurile autohtone, vinuri cu denumire de origine controlată – DOC, vinuri cu indicație geografica – IG, vinul varietal. Sticlele cu soiuri românești poziționate în această bibliotecă au avut povestea lor, au constituit chiar și o imagine a României viticole. În spațiul dedicat BIBLIOTECII DE VINURI AUTOHTONE au avut loc „vernisaje” ale soiurilor românești prezentate de fiecare producător în parte , într-un program desfașurat și anunțat anticipat și pe perioada celor 3 zile de eveniment, publicul auditor a fost răsfățat nu numai cu povestea vinului ci și cu degustarea și dezbaterea acestuia. Alături de vinurile autohtone au stat și cupajele de soiuri de vin, o arta și competiție de zi cu zi a oenologilor. Timp de 3 zile au avut loc 13 degustari la care au participat 520 de iubitori de vin. Câștigul evenimentului este reprezentat de trecerea pragului a cât mai multor iubitori de vin, artă și cultură în BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE.
Publicul a avut ocazia să participe la următoarele degustări:
Vineri, 28 octombrie:
Degustare de vinuri, susținută de Crama Dealul Dorului
Super Degustare, susținută de VINARTE
Degustare de vinuri, susținută de Crama Rătești
Degustare de vinuri, susținută de Crama Mennini
Sâmbată, 29 octombrie:
Vinul Spumant- Magie Și Pasiune, susținută de Crama Cricova
Marea Degustare Pe Ruta Vinului Din Dealu Mare, susținută de Domeniile Anastasia
Universul Degustarii Unui Vin Bine Vinificat, susținută de Domniile Sâmburești
Misiunea Pamantului și Semnatura Oenologului, susținută de Crama Hermeziu
Pamant și Savoare – Egregio, susținută de Vincon Romania
Duminica, 30 octombrie:
Degustare de vinuri, susținută de Casa de Vinuri Cotnari
Degustare de vinuri, prezentată de Cotnari
Degustare de vinuri, susținută de Domeniile Ostrov
Circuitul Unui Vin Sec, Demisec, Demidulce, Dulce, susținută de Statiunea Pietroasa
 
Tot în cadrul evenimentului au avut loc trei lansari de carte, un catalog și un website. Vineri, pe 28 octombrie a avut loc lansarea celui de-al doilea numar al revistei Top Drinkfood & Lifestyle si websiteului Turismhoreca.ro. Sambata, vizitatorii salonlui au putut participa la lansarea volumului de poeme „Selfie.Dumnezeu & Khayam”, de Cristian Gălățanu, a cărții „Devorarea Maestrului“, de Mihail Gălățanu și a romanului autobiografic „Zbor catre visul meu. Viata, Afaceri si Succes în Balcani”, de Andrei Dinu Petre. Lansările au avut loc în cadrul studioului TV special amenajat în Sala de Marmură.
Expoziția pictorului Mihai Teodor Olteanu s-a alăturat cu un regal de tablouri în splendida Sală de Marmură. Vinul, pictura, poezia și proza au făcut casă comună timp de 3 zile la Casa Presei Libere.
Pe langă standurile producătorilor de vin, unde au putut fi degustate circa 220 de soiuri de vin si degustările speciale din Biblioteca de Vinuri Autohtone începând de sâmbată, 29.10.2016 s-a alăturat evenimentului nostru Cooperativa agricolă AgroStil – Fab. Aceștia au răsfățat vizitatorii cu diverse produse autohtone, precum: pastramă la ceaun, mititei, cârnați tradiționali, fructe, legume, must, mezeluri, brânzeturi din zona Rășinari, Sibiu și Bran, produse apicole, cozonacul Bujor, pita cu cartofi din Sfântul Gheorghe și dulciuri de casa, gătite după rețete tradiționale.
În timpul celor trei zile, evenimentul a fost onorat prezența lui prof. dr. Ioan Namolosanu; conf dr Adrian Peticilă; prof. dr. George Cojocaru, șef lucrări vinificație; Sorin Berciu, Business Development Manager Caroli; prof. dr. Dan Boboc, președinte ADAR , decan la Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului si delegatia acestuia formată din peste 20 de studenți; ing. dr Petre Badea, inspector vitivinicol ONVPV, zona Dealu Mare; Mariana Badea, inspector vitivinicol, zona Dealu Mare; ing. Dr. Delia Stătescu, membru ADAR; Daniela Potmischil, reprezentant ANPC; Traian Bădulescu, consultant ANT; Adrian Altărescu, consilier ANT; Drăghici Constantin, primar Amărăști; Andrei Dinu Petre, scriitor; Adriana Ungureanu, Branch Manager Hedone Cafe; Sergiu Nedelea, Somelier’s Agency; Marian Timofti, președinte OSR 2011; ing. Elena Sturzu, Director Comercial ITU Refrigeration; Radu Rizea, Domeniul Coroanei Segarcea; Amalia Dula, Promotion Manager Burda; Cristian Gatea, director Agenția Națională de Presă Agerpres; domnul Mihai Gălățanu, editor coordonator Rabbit Media; Cristian Gălățanu, scriitor; Marian Constantinescu, editor Traveller Magazin; Razvan Adam, revista Tour.ist; Horia Hasnaș, editor Vinul.ro; Florin Bosie, General Manager VipStyle; Monica Anghelovici, Povești de Călătorie; Patricia Coscai, Călătoria Perfectă; Cristian Pitulice, Vinland; Rodica Orjanu, redactor Ferma; Viorel Patrichi, Profitul Agricol;  Costel Beciu, Sales Manager Ledgo; Cătălin Păduraru, CEO IWCB; directori ai societăților situate in apropierea Casei Presei Libere, prieteni, susținători ai vinului românesc, specialiști români din sectorul vitivinicol și mai ales prezența investitorilor: Vasile Lungu, Crama Hermeziu; Paul Fulea, Crama Histria; Oana Belu și Lucian Velciu, Domeniile Ostrov Ștefan Ionescu, 1000 de Chipuri.
Un aport substantial pe parcursul celor 3 zile a fost oferit de somelieri consacrați, Catălin Băluță, George Ignat, Daniel Zotu, Mihai Tomescu, Mihail Moroșanu. O imagine de noutate și multă eleganță în sală a fost data de mobilierul LedGo Horeca, piese de impact care au servit atât în studioul TV cât și la Biblioteca de Vinuri Autohtone.
Partenerii de produse și servicii ai Vintest, care s-au implicat și au susținut organizarea evenimentului, au fost: Campofrio, Albalact, Aqua Carpatica, HedoneCafe, ITU Refrigiration, Ledgo Horeca, Ghețărie, Feelter System, Patiseria Baron, Bevitech, Eliza’s Bakery și partenerilor de hoteluri și restaurante, Hotel Valea cu Pești, Hotel Afrodita, Hotel Roman, Hanul Ancuței și La Bordei care au bucurat cu premii atractive, câștigătorii tombolelor evenimentului.
Pentru mai multe detalii și imagini din timpul Salonului de vinuri Vintest, campania Iubesc Vinul Românesc, pot fi accesate paginile de Facebook ale evenimentului:
https://www.facebook.com/vintest/photos/?tab=album&album_id=1204007946323732
https://www.facebook.com/vintest/photos/?tab=album&album_id=1204962959561564
https://www.facebook.com/vintest/photos/?tab=album&album_id=1206034519454408

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Antreprenori, manageri și inovatori și-au dat întâlnire la Innomatch 2016 Timișoara

Articolul următor

Aeroportul Iași – Trecut.Prezent.Viitor.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share