Importate Real Estate

Prima cladire din Oregon Park, inchiriata integral

Prima clădire din noul ansamblu de birouri Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România, a fost închiriată integral. Spațiile de birouri au fost ocupate în totalitate de compania americană Oracle.

Zona dedicată food-retail-ului a fost de asemenea închiriată 100%, cel mai recent chiriaș fiind compania de event catering Flavours, cu brandul Stradale. Flavours este unul dintre jucătorii importanți în domeniul cateringului de eveniment și al operării de restaurante. În Oregon Park, Flavours va deschide cel de-al patrulea restaurant Stradale. Printre cei care au închiriat spații în zona de retail se numără și Lagardere Travel Retail, operatorul conceptului „1 Minute”.Prezent în principalele centre de afaceri medii și mari din București, „1 Minute” este un brand internațional de fresh snacking & convenience.

95% din structura clădirii A este finalizată, lucrările la interior și fațadă progresând în paralel. Clădirea are un regim de înălțime de două subsoluri, parter și 6 etaje și dispune de o suprafață închiriabilă de 20.104 m2. Termenul de finalizare este iunie 2016. În paralel, dezvoltarea Clădirii B continuă conform planificării, spațiul închiriabil fiind de 24.619 m2. Lucrările la Clădirea C vor începe în cursul acestui an. Cele trei construcții din complexul Oregon Park vor ocupa o suprafață de 69.342 de m2.

 „Cu fiecare proiect pe care l-a dezvoltat în România, Portland Trust a stabilit noi standarde de calitate în domeniul clădirilor de birouri din România, aducând cele mai noi şi mai performante tehnologii în construcţia de clădiri de birouri verzi de clasa A. Un exemplu de o astfel de tehnologie este sistemul cu pompe de căldură geotermală, care oferă unul dintre cele mai ridicate grade de eficienţă energetică cunoscute în lume. Oregon Park însumează toate specificaţiile și tehnologiile care şi-au dovedit eficiența în proiectele anterioare. Astfel, chiriaşii vor beneficia de un mediu de lucru mai confortabil, dar şi de reduceri semnificative, de până la 40%, ale costurilor finale plătite pentru energia consumată pentru încălzire şi răcire.”, explică Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

Clădirile Oregon Park vor fi certificate BREEAM, cu calificativul „EXCELLENT”, aceeași certificare pe care a obținut-o și Floreasca Park, proiectul anterior al Portland Trust. Floreasca Park, un complex de birouri „verzi” de prima clasă, este distins cu numeroase premii internaționale. Cea mai recentă distincție – premiul „Office Investment Transaction of the Year” – a fost câștigată în luna decembrie a anului trecut, în cadrul galei CIJ Awards 2015.

Oregon Park este al șaselea proiect de birouri dezvoltat de Portland Trust în România, după Opera Center I și II, Bucharest Business Park, Floreasca 169A și Floreasca Park. Cu cei aproximativ 70.000 mp de spații noi de birouri, Oregon Park reprezintă 21% din totalul de 330.000 mp construiți și închiriați de Portland Trust la noi în țară, începând cu anul 1999.


Oregon Park, situat în zona de birouri Floreasca – Barbu Văcărescu, va beneficia de tehnologii de ultimă generație, poziționându-se peste standardele pieței autohtone în materie de sustenabilitate și eficiență energetică: sistem geotermal de pompe de căldură, lifturi cu sistem inteligent de control al destinației (DCS), iluminare cu lămpi LED, fațade vitrate ce asigură un transfer optim de lumină și termic.
Parcul de birouri va avea spații verzi generoase și zone de relaxare, peste 700 de locuri de parcare (pentru primele două clădiri), stații de încărcare a vehiculelor electrice, rack-uri de biciclete acoperite și securizate cu card, precum si cai de acces pietonale acoperite pentru o protejare pe timp ploios.
Oregon Park oferă acces rapid spre centrul orașului, cartierele rezidențiale și aeroport prin intermediul bulevardelor Calea Floreasca, Barbu Văcărescu și Nicolae Caramfil, dar și către zone de recreere sau către Promenada Mall, fiind disponibile diverse mijloace de transport în comun, inclusiv metrou, prin două stații.

Portland Trust este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est. Firma a fost înfiinţată în anul 1997 de către britanicul Robert Neale, care deţine funcţia de director general în cadrul companiei. În 1999, o parte din Portland Trust a fost preluată de grupul American Apollo Real Estate Advisors, acum ARES Management, pentru a se putea extinde și a investi în proiecte mai ample. În România, compania a pus accent pe dezvoltarea unor clădiri de birouri la cele mai înalte standarde și a unui spațiu industrial. Portland Trust are birouri în Praga și București și a construit până în prezent peste 550.000 de m2 de spații închiriabile.

Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare și simple – folosirea materialelor locale, naturale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă din punct de vedere al consumului de energie, implementarea unor tehnologii eficiente și aderarea la regulile internaționale privind eficiența energetică. Compania a câștigat numeroase premii pentru design și sustenabilitate.

Related posts

Coronavirusul a tăiat interesul timişorenilor pentru achiziţii imobiliare

Robert Bloancă

Globalworth District, the first art&tech district in Romania

Stefana Muresan

Lotus Center a cumpărat complexul multifuncțional Oradea Plaza

Traian Dan

Apartamentele vechi din Cluj-Napoca, mai scumpe decât cele noi

Nora Dumitrescu

Fondurile europene și Ajutoarele de Stat 2014-2020

Transilvania Business

Importurile, tema principală pe agenda Meat & Milk 2016

Aberdeen Asset Management vinde cladirea de birouri Construdava

Ionut Oprea

Ian Worboys, CEO-ul P3 Logistic Parks, lansează prima carte pentru copii în memoria fiului său

redactia

Norbert Ebinger preia managementul D-Link România

Nicolae Pop

Compania bistrițeană Record, trei contracte importante pe final de an

Stefana Muresan

CEE investment market sets course for new growth frontiers

redactia

Vibe Properties lansează Vibe Forward, un proiect rezidențial de amploare amplasat în principalul pol de business din București

Papuc Irina

Termoizolarea, element fundamental în alegerea locuinței

HR Summit Cluj-Napoca, întâlnirea specialiștilor din Resurse Umane

UMF70. Șapte decenii de prestigiu, performanță și profesionalism

Transilvania Business

Fosta fabrică Flacăra din Cluj, transformată

Ligia Voro

Revenirea la birou: O nouă experiență zilnică gândită să țină de cont de așteptările angajaților

Papuc Irina

Continental se extinde si investeste inca 12 mil. euro

Afacerile de succes ale fraților Szell: Agrosel și Green Farmsel

Sibianul Vasile Bulboacă (CON-A), inițiatorul unui program de învăţământ profesional dual: Cei mai mulți absolvenți au preferat șomajul

Stefana Muresan

ALINSO: 10 years anniversary at Ploiesti West Park

Ionut Oprea

Revista Vinul.Ro apare lunar în română și engleză, cu recomandări de locuri, oameni și gusturi bune

Stefana Muresan

Top manufacturers, logistics, related industries celebrate industry success in Warsaw

Ligia Voro

Globalworth inaugurates Tower 3 in the Globalworth Campus complex, the largest office park in Romania

Papuc Irina

Leave a Comment