Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Poveștile copilariei in aplicatii pe mobil

 
Povestile Copilăriei sunt aplicaţii mobile creative pentru copii şi tineri. Aplicațiile Poveștile copilăriei sunt aplicații mobile pentru telefoane și tablete compatibile cu sisteme de operare iOS (iPhone și iPad) și Android (smartphones și tablete) – în 4 limbi diferite și pot fi descarcate din app store și google play.
Aplicațiile conțin versiuni vechi ale unor povești din literatura românească, mai exact povești ale îndrăgitului autor pentru copii Ion Creangă, dar expuse modern și interactiv.
Sunt prezentate trei dintre poveștile identificate de noi drept cele mai populare și cu potențial educațional: Ursul păcălit de vulpe, Capra cu trei iezi, Punguța cu doi bani.
Fiecare dintre povești are o zonă dedicată grafică, dinamică și interactivă (mișcare și sunet), în care acțiunea și personajele expun cursiv acțiunea așa cum este prezentată de autor, în versiunea lor originală. Conținutul va putea fi urmărit automat sau în baza interacțiunilor utilizatorului.
Poveștile pot fi redate audio în forma inițială a poveștii – dar și de părinți sau bunici care pot înregistra propria versiune.
Dincolo de conținutul poveștilor, aplicațiile oferă detalii despre lumea în care trăiesc pesonajele (wiki-kids) și suport pentru învățarea alfabetului și a cifrelor, sau exerciții de matematică.
O funcție specială este și cea de creativitate, cu ajutorul căreia copilul sau adultul poate crea propria lui parte de poveste prin posibilitatea de a crea scene noi utilizând personajele specifice.
“Aplicațiile propun și o zonă practică, în lumea reală, prin oferirea unor elemente specifice fiecărei povești, care pot fi printate și apoi decupate de către copii.  Sperăm că aceste produse să ofere copiilor bucuria descoperirii și a învățării” ne spune Maria Magdalena Ilie, Coordonator Proiect.
“Educația este cea mai puternică armă care poate schimba lumea” spunea Nelson Mandela.
Poveștile sunt nemuritoare și au puterea de a ne transmite din generație în generație comportamente și informații perene. Contribuția la actualizarea lor este un demers necesar pentru oricare dintre generații.
Acțiunile poveștilor generează în cel care le ascultă scenarii de viață și comportamentale. În forma din aplicație poveștile alese au și un scenariu alternativ pentru a indica indirect că fiecare poveste poate fi rescrisă și de a provoca imaginația utilizatorilor.
Modul în care au fost concepute aplicațiile – de la nivelul sunetului sau imaginii și până la distribuirea conținutului și funcțiilor – se dorește a fi unul care stimulează creativitatea utilizatorilor, dincolo de vârstă și preocupare.
Cu ajutorul personajelor din povești am creat o serie de cadouri frumoase pentru viața de zi cu zi a copiilor, astfel încât poveștile să-i însoțească și în realitatea lor.
Poveștile Copilariei sunt aplicații prietenoase și ușor de utilizat de către copii și tineri.
 
FUNCȚII PAGINĂ INIȚIALĂ
Fiecare dintre aplicații prezintă cu suportul poveștilor mai multe elemente.
Din ecranul inițial autorul poate să selecteze un buton pentru una din următoarele funcții:
– parcurgerea poveștii (proces interactiv)
– fond sonor (pentru anularea sau activarea sunetului ambiental)
– selecție setări aplicație (zonă în care părinții pot seta informații specifice sau transmite mesaje către dezvoltator)
– selecție limbă de utilizare (funcția schimbă atât limba poveștii, cât și informațiile cuprinse în restul aplicației)
– zonă creativă – butonul inițial către zona în care utilizatorii pot realiza propriile imagini utilizând elemente din povestea aleasă
– zona de învățare – deschide partea de aplicație care oferă suport pentru exersarea sau învățarea unor noțiuni
– zona de practică – pentru accesarea materialelor pentru print care ulterior pot fi decupate și lipite de către copii
FUNCȚII CONȚINUT POVEȘTI
La nivelul conținutului poveștilor, utilizatorul beneficiază de următoarele elemente (butoane):
– meniu home (pentru revenirea la pagina inițială)
– fond sonor (pentru anularea sau activarea sunetului ambiental)
– înregistrare vocală – funcția care inițiază microfonul pentru înregistrarea lecturării
– funcția play – este funcția care redă, pe fiecare pagină, informația nouă înregistrată vocal
– personajele și elementele principale ale celor mai multe dintre pagini sunt interactive și pot emite sunete specifice sau deschide detalii informative
FUNCȚII CREATIVITATE
Zonă bazată pe selectare de elemente și modificare sau așezare prin drag &drop sau scalare.
Imaginile create de copii pot avea și text imaginat de ei și implică posibilitatea de a salva local scena creată.
Utilizatorul poate parcurge poveștile expuse interactiv și animat, însoțite de sunete specifice, cu acțiunea așa cum a fost inițial prezentată de autor sau pot alege un scenariu diferit. De asemenea, pentru părinți sau bunici este prevăzută posibilitatea de a înregistra vocea și de a reda acțiunea folosind astfel noul sunet integrat.
Funcția wiki-kids este prezentă în aplicații cu informații de cultură generală
Funcția de creativitate oferă copiilor posibilitatea de a interacționa cu elementele care compun poveștile și de a crea propriile scene așa cum și le pot imagina. Utilizarea acestei funcții se bazează pe drag & drop și scalare intuitivă, ceea ce face ca procesul de creație să fie plăcut și ușor de utilizat, indiferent de vârstă.
Învățare lucruri noi și exerciții de matematică
Cu ajutorul acestei zone, utilizatorii, indiferent de vârstă își pot însuși informații noi precum alfabetul sau cifrele – pentru copiii mai mici – sau își pot testa cunoștințele prin exerciții de matematică – pentru copiii mai mari. Funcția prevede și posibilitatea de a folosi înregistrarea vocii ca suport. În plus îi poate familiariza pe copii cu sunetul propriei voci. Copiii pot învăța cifrele într-un mod interactiv și cu specific în funcție de povestea aleasă. Calculele matematice implică afișarea aleatorie a mai multor tipuri de date, pre-selectate de către educatori, pe un specific de vârstă cuprins între 6 – 9 ani. Asemenea cifrelor, aflabetul se poate însuși interactiv și făcând din învățare o experiență plăcută și cu efect pe termen lung.
 
www.educatieprinpovesti.com Poveștile Copilăriei – aplicații mobile creative
 
Proiect realizat de  APPS Berliner www.apps-b.com
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Growthpoint Properties launches Growthpoint’s Central and Eastern European

Articolul următor

Grupul Leonardo aduce filozofia Lean în afaceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share