Compania de Drumuri va recepționa parțial cei 15 kilometri, lungimea totală a tronsonului fiind 28,6 kilometri, anunță Digi24.
“Am identificat și am eliminat obstacolele birocratice la CNAIR și, astfel, secțiunile A, B și C, în lungime de 15 kilometri, din obiectivul de investiții autostrada Lugoj — Deva Lot 2 sunt finalizate și au conexiunea asigurată prin intermediul nodurilor rutiere de la Dumbrava și Margina, putând fi deschise traficului imediat după efectuarea recepției la terminarea lucrărilor. În acest sens, vă informez că în intervalul 6 — 10 februarie vom avea această recepție și vom putea da în folosință cei 15 kilometri”, a declarat joi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la începutul ședinței de Guvern.
Premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, la începutul ședinței Executivului din 6 ianuarie, să îi prezinte, în cel mai scurt timp, măsurile necesare, astfel încât să poată fi folosiți cei ”15 — 16 kilometri” din autostrada Lugoj — Deva, care sunt finalizați, dar nerecepționați, potrivit sursei citate.
Problemele, nu atât birocratice cât juridice
Mai precis este vorba de soarta avansurilor primite și a garanțiilor de bună execuție depuse de constructor. Acestea privesc întreaga lungime a lotului, nu doar cei 15 kilometir și ca urmare compania și constructorul vor trebui să negocieze sumele ce vor fi eliberate către constructor.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța, la sfârșitul lunii decembrie, că lucrările de pe sectorul de autostradă Lugoj — Deva, respectiv Traian Vuia — Margina, pe o lungime de 15 kilometri, sunt în curs de finalizare, astfel încât acest sector să poată fi utilizat de participanții la trafic, însă acest fapt va fi realizat imediat după clarificarea tuturor aspectelor de natură juridică.
Contractul a fost semnat în octombrie 2013 cu asocierea Salini Impregilo SpA și S.E.C.O.L. — Societa Edile Construzioni e Lavori S.A. — SECOL Societa Edile Construzioni Opere e Lavori S.P.A.
Lungimea autostrăzii Lugoj — Deva este de 28,6 km, localizată în județele Timiș și Hunedoara. Valoarea contractului este de 562,73 milioane de lei, fără TVA, din care 478,32 milioane de lei din fonduri de coeziune (85%), iar 84,41 milioane de lei de la Guvernul României (15%).
Citește și:
Varianta ocolitoare Sânmartin – primele grinzi montate la pasajul de pe Centura Oradea
Joi, 7 decembrie 2023, au început lucrările de montare ale grinzilor de la pasajul rutier suprateran peste centura…
8 decembrie 2023
12 mari proiecte, peste 130 milioane euro, implementate cu ajutorul ADR Vest în Arad
Bilanțul a fost făcut de președintele CJ Arad, Iustin Cionca, prezent la recenta aniversare de la Timișoara, a…
7 decembrie 2023
Bistrițenii de la Dimex investesc la Nepos într-un parc fotovoltaic
În incinta unității proprii de producție de la Nepos, județul Bistrița-Năsăud, Dimex 2000 Company va amenaja un parc…
7 decembrie 2023
Unde vor fi amplasate cele 6 noduri rutiere din județul Arad pe DX Arad – Oradea
Informații despre cum vor arăta cele șase noduri rutiere de pe teritoriul județului Arad și unde vor fi…
7 decembrie 2023
25 de ani de dezvoltare regională în România, celebrați la Timișoara
20 de miliarde de euro este suma care a fost gestionată de cele opt ADR-uri din România, în…
6 decembrie 2023
Mecanism de intervenție rapidă privind protejarea monumentelor istorice aprobat de Camera Deputaților
Programul Naţional de Scoatere din Pericol a Patrimoniului Cultural Imobil a fost votat în unanimitate de Camera Deputaților. Se…
5 decembrie 2023
Campanie de informare și educare a elevilor derulată de CNAIR
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere investește 4,6 milioane lei în siguranța rutieră în județele tranzitate de…
5 decembrie 2023
AIUD: Aproape 4 milioane de euro pentru tineri și educație
Investiții de 3,85 milioane € în două proiecte esențiale pentru viitorul Municipiului Aiud. Locuințe pentru tineri și îmbunătățirea…
5 decembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
