Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva, dați în folosință în februarie

Compania de Drumuri va recepționa parțial cei 15 kilometri, lungimea totală a tronsonului fiind 28,6 kilometri, anunță Digi24.
“Am identificat și am eliminat obstacolele birocratice la CNAIR și, astfel, secțiunile A, B și C, în lungime de 15 kilometri, din obiectivul de investiții autostrada Lugoj — Deva Lot 2 sunt finalizate și au conexiunea asigurată prin intermediul nodurilor rutiere de la Dumbrava și Margina, putând fi deschise traficului imediat după efectuarea recepției la terminarea lucrărilor. În acest sens, vă informez că în intervalul 6 — 10 februarie vom avea această recepție și vom putea da în folosință cei 15 kilometri”, a declarat joi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la începutul ședinței de Guvern.
Premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, la începutul ședinței Executivului din 6 ianuarie, să îi prezinte, în cel mai scurt timp, măsurile necesare, astfel încât să poată fi folosiți cei ”15 — 16 kilometri” din autostrada Lugoj — Deva, care sunt finalizați, dar nerecepționați, potrivit sursei citate.
Problemele, nu atât birocratice cât juridice
Mai precis este vorba de soarta avansurilor primite și a garanțiilor de bună execuție depuse de constructor. Acestea privesc întreaga lungime a lotului, nu doar cei 15 kilometir și ca urmare compania și constructorul vor trebui să negocieze sumele ce vor fi eliberate către constructor.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța, la sfârșitul lunii decembrie, că lucrările de pe sectorul de autostradă Lugoj — Deva, respectiv Traian Vuia — Margina, pe o lungime de 15 kilometri, sunt în curs de finalizare, astfel încât acest sector să poată fi utilizat de participanții la trafic, însă acest fapt va fi realizat imediat după clarificarea tuturor aspectelor de natură juridică.
Contractul a fost semnat în octombrie 2013 cu asocierea Salini Impregilo SpA și S.E.C.O.L. — Societa Edile Construzioni e Lavori S.A. — SECOL Societa Edile Construzioni Opere e Lavori S.P.A.
Lungimea autostrăzii Lugoj — Deva este de 28,6 km, localizată în județele Timiș și Hunedoara. Valoarea contractului este de 562,73 milioane de lei, fără TVA, din care 478,32 milioane de lei din fonduri de coeziune (85%), iar 84,41 milioane de lei de la Guvernul României (15%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parteneriat OMV-Petrom – Electrica, în sprijinul mașinilor electrice și hibride

Articolul următor

UniCredit - emisiune de acțiuni de 13 miliarde de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share