Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sprijin cuplat pentru sfecla de zahăr

Producătorii agricoli care au cerut sprijin cuplat pentru sfecla de zahăr au obligaţia de a prezenta până la data de 31 ianuarie, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), documentele justificative în completarea cererii unice depuse pentru campania 2016.
Sprijinul cuplat pentru sfecla de zahăr se acordă fermierilor care deţin contract de producere a sfeclei de zahăr cu o fabrică de zahăr, înregistrat la Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) şi vizat de reprezentantul desemnat al DAJ, pe baza verificărilor privind respectarea suprafeţei cultivate şi a densităţii culturii. Contractul se vizează de reprezentantul desemnat al DAJ pe a cărei rază teritorială se află terenul cultivat numai dacă, pe baza verificărilor efectuate în perioada de vegetaţie, se constată respectarea condiţiilor agrotehnice, suprafaţa culturii şi asigurarea unei densităţi medii de cel puţin 6 plante/mp.
Lipsa vizei DAJ pe contract determină neeligibilitatea la plată pentru sprijinul cuplat. De asemenea, producătorii mai trebuie: să facă dovada comercializării unei producţii minime de 26.400 kg/ha, pe bază de factură fiscală pentru persoanele juridice şi pe bază de adeverinţă eliberată de fabrica de zahăr pentru persoanele fizice, care se prezintă la APIA până la data de 31 ianuarie 2017; să prezinte, până la data de 31 ianuarie 2017, documente privind utilizarea seminţei certificate. Este vorba aici despre: factura fiscală de achiziţie a seminţelor; documentul oficial de certificare a lotului de sămânţă sau Buletinul de analiză oficială, cu menţiunea „Sămânţă admisă pentru însămânţare”, ori Buletinul de analiză oficială cu menţiunea „Necesar propriu” şi „Interzisă comercializarea” sau documentul de calitate şi conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor menţionate, emis într-un stat membru al Uniunii Europene ori într-o ţară terţă care are echivalenţă conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE din 16 decembrie 2002 privind echivalenţa inspecţiilor în câmp la culturile producătorilor de seminţe, efectuate în ţări terţe şi echivalenţa seminţelor produse în ţări terţe sau eticheta oficială care poate ţine loc de document de calitate şi conformitate.
Cantităţile minime de sămânţă necesare la hectar sunt incluse în Anexa la OMADR 619/2015, cu modificări şi completări. De precizat că, în campania 2016, sprijinul cuplat pentru sfeclă de zahăr a fost de 786,3 euro/ha. Reamintim că sprijinul cuplat se acordă pentru: soia, lucernă, mazăre boabe pentru procesare, fasole boabe pentru procesare, cânepă, orez, sămânţă cartof, hamei, sfeclă de zahăr, tomate procesare, castraveţi procesare, legume din sere, legume din solarii, prune procesare, mere procesare, cireşe şi vişine procesare, caise şi zarzăre procesare, cartofi timpurii, semitimpurii şi de vară şi pentru creşterea ovinelor, caprinelor, taurinelor de carne, vacilor de lapte și bivoliţelor de lapte.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un nou program pentru IMM-uri - „România start up nation”

Articolul următor

Altex se extinde in P3 Bucharest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Semințe cu suflet dăruite la Zalău

O inițiativă de solidarizare a celor pasionați de grădinărit, intitulată  Semințe cu suflet se apropie de zece ani…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share