Lideri si afaceri

Miele se extinde la Feldioara

Fabrica din Feldioara a grupului german Miele va ajunge la capacitatea maximă de producție la mijlocul acestui an, iar compania analizează posibilitatea extinderii construcției. Fabrica a fost deschisă în toamna lui 2009. Producătorul de electrocasnice de lux a investit până acum în judeţul Braşov 36 milioane de euro, potrivit bizbrasov.ro.
„Acum lucrăm la aproximativ 90% din capacitate şi până la sfârşitul anului financiar, respectiv până la sfârşitul lunii iunie 2017, vom ajunge la o exploatare de 100%. Desigur că, în contextul dat, nu este exclus să ne gândim la o eventuală extindere, dar pentru moment sunt doar discuţii privind posibilele oportunităţi“, explică Hartmut Hohaus, directorul general al Miele Tehnica, potrivit sursei citate.
Numai în 2016, valoarea investiţiilor s-a ridicat la peste 2,5 milioane de euro şi a vizat atât extinderea capacităţilor de producţie, cât şi optimizarea unor procese deja existente. „Pentru 2017, valoarea previzionată a investiţiilor este de 2 milioane de euro”, susține Hohaus.
La Braşov se produc unităţi electronice şi de control pentru o gamă variată de aparate electrocasnice precum aspiratoare, maşini de spălat vase şi rufe, cafetiere, frigidere, plite, cuptoare, la care se adaugă cele pentru produse profesionale, respectiv maşini profesionale de spălat, uscătoare sau aparatură profesională de curăţare şi dezinfectare pentru uz medical şi de laborator.
La Braşov Miele a ajuns la 280 de angajaţi ce produc subansambluri electronice pentru electrocasnicele Miele, iar din august 2015 a fost deschisă şi o divizie de software development. Totodată, echipa din Braşov este implicată şi în dezvoltarea aplicaţiei MieleApp, disponibilă atât pentru iOS, cât şi pentru Android. Utilizând această aplicaţie, clienţii pot monitoriza statusul electrocasnicelor Miele.
Potrivit oficialilor companiei, România a fost aleasă dintre ţările din Europa de Sud-Est pentru a găzdui fabrica Miele datorită educaţiei din universităţile cu profil electronic, datorită productivităţii muncii, know-how-ului în domeniul electronicii şi structurii costurilor în general.
În 2015, ultimul an pentru care există date publice, compania Miele Tehnica a obţinut afaceri de 180 de milioane de lei (circa 40 milioane de euro), şi un profit de 11 milioane de lei.
Grupul Miele este în continuare o afacere de familie, controlat de familia cu acelaşi nume. Compania, fondată în 1899, are sediul central în Germania şi deţine 8 unităţi de producţie în Germania şi câte o fabrică în Austria, Romania, Cehia şi China. La nivel de grup compania a obţinut afaceri de 3,7 mld. euro în anul financiar 2015/2016 la un număr total de 18.000 de angajaţi.
Sursa foto: mieleshopbrasov.ro

Related posts

Teraplast renunță la disponibilizarea a peste 8% din forța sa de muncă

Ion Surdu

Aur'a, apa plată din Munţii Banatului, la petrecerile private de la Festivalul de Film de la Cannes

Stefana Muresan

Afaceri de 1 milion de lei pentru clubul care oferă cursuri de educație acvatică

Papuc Irina

Afacerile furnizorului de soluţii IT Net Brinel au ajuns la 34 mil. euro

Stefana Muresan

Județul Cluj oferă cele mai mari salarii din provincie în industria de Dezvoltare Software, cu peste 2500 de euro salariu mediu

Nicolae Pop

Bosch a obtinut o crestere cu doua cifre in Romania

Pineberry, cămășile „no one without”

Papuc Irina

Super Black Friday la Nissa

Ionut Oprea

Sibiu: Lidl vrea XXL Mega Discount

Stefana Muresan

Dr. Laura Bota: „M-am visat doctoriţă de când mă jucam cu păpuşile!”

Transilvania Business

TM | Podgorenii din Dealurile Silagiului. Crama Aramic

Transilvania Business

Societatea civilă de avocați Grecu și Asociații a primit premiul pentru proprietate intelectuală în cadrul Galei Premiilor The Times/Legal Innovation

redactia

FOTO SIBIU: Unitatea, leitmotivul liderilor europeni într-o Europă lovită de valul eurosceptic

Ligia Voro

MOL, investiție de 2,3 milioane de euro în Bihor

Stefana Muresan

BusinessMark și-a extins evenimentele în Cluj și Brașov

Stefana Muresan

Bosch inaugurează un centru medical la Blaj

Ion Surdu

Orange – cifră de afaceri de 986,8 milioane euro în 2016

Stefana Muresan

Belgian Week 2016

Eximtur, creştere pe toate segmentele de business

Stefana Muresan

Contracte între școli și mediul de afaceri la Sibiu

Stefana Muresan

S&T România va fuziona cu Cronus eBusiness

Papuc Irina

POZITIV TB: Elena Birtoc, CEO Carel Woodworks – „Virusul va fi și el, până la urmă, un profesor bun. Dacă nu vom reuși să învățam nimic de la el, ne-am oprit degeaba!”

Transilvania Business

CEL.ro – Bilanțul semestrului I din 2018

redactia

Rombat a plătit 4.666.300 lei ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice

Stefana Muresan

Leave a Comment