Fabrica din Feldioara a grupului german Miele va ajunge la capacitatea maximă de producție la mijlocul acestui an, iar compania analizează posibilitatea extinderii construcției. Fabrica a fost deschisă în toamna lui 2009. Producătorul de electrocasnice de lux a investit până acum în judeţul Braşov 36 milioane de euro, potrivit bizbrasov.ro.
„Acum lucrăm la aproximativ 90% din capacitate şi până la sfârşitul anului financiar, respectiv până la sfârşitul lunii iunie 2017, vom ajunge la o exploatare de 100%. Desigur că, în contextul dat, nu este exclus să ne gândim la o eventuală extindere, dar pentru moment sunt doar discuţii privind posibilele oportunităţi“, explică Hartmut Hohaus, directorul general al Miele Tehnica, potrivit sursei citate.
Numai în 2016, valoarea investiţiilor s-a ridicat la peste 2,5 milioane de euro şi a vizat atât extinderea capacităţilor de producţie, cât şi optimizarea unor procese deja existente. „Pentru 2017, valoarea previzionată a investiţiilor este de 2 milioane de euro”, susține Hohaus.
La Braşov se produc unităţi electronice şi de control pentru o gamă variată de aparate electrocasnice precum aspiratoare, maşini de spălat vase şi rufe, cafetiere, frigidere, plite, cuptoare, la care se adaugă cele pentru produse profesionale, respectiv maşini profesionale de spălat, uscătoare sau aparatură profesională de curăţare şi dezinfectare pentru uz medical şi de laborator.
La Braşov Miele a ajuns la 280 de angajaţi ce produc subansambluri electronice pentru electrocasnicele Miele, iar din august 2015 a fost deschisă şi o divizie de software development. Totodată, echipa din Braşov este implicată şi în dezvoltarea aplicaţiei MieleApp, disponibilă atât pentru iOS, cât şi pentru Android. Utilizând această aplicaţie, clienţii pot monitoriza statusul electrocasnicelor Miele.
Potrivit oficialilor companiei, România a fost aleasă dintre ţările din Europa de Sud-Est pentru a găzdui fabrica Miele datorită educaţiei din universităţile cu profil electronic, datorită productivităţii muncii, know-how-ului în domeniul electronicii şi structurii costurilor în general.
În 2015, ultimul an pentru care există date publice, compania Miele Tehnica a obţinut afaceri de 180 de milioane de lei (circa 40 milioane de euro), şi un profit de 11 milioane de lei.
Grupul Miele este în continuare o afacere de familie, controlat de familia cu acelaşi nume. Compania, fondată în 1899, are sediul central în Germania şi deţine 8 unităţi de producţie în Germania şi câte o fabrică în Austria, Romania, Cehia şi China. La nivel de grup compania a obţinut afaceri de 3,7 mld. euro în anul financiar 2015/2016 la un număr total de 18.000 de angajaţi.
Sursa foto: mieleshopbrasov.ro
Citește și:
Tendințe, servicii și produse de ultimă generația la Industry Expo
Ultimele tendințe și cele mai noi servicii și produse din tehnologie au fost prezentate la EMSETECH, Târgul Internațional…
4 noiembrie 2024
Raportul Draghi. Europa, în suferință
Cel mai important raport din ultimii ani, elaborat la nivelul Uniunii Europene (UE), va rămâne pentru o perioadă,…
4 noiembrie 2024
AVANPREMIERĂ: CIS Group participă la ADIPEC, cel mai mare eveniment global dedicat energiei
Singurul pavilion expozițional dintr-un total de 16 în care regăsești culorile drapelului României este cel cu nr. 14…
4 noiembrie 2024
Canadienii de la Euro Sun Mining s-au înțeles cu cei de la Glencore pe aurul românesc
Compania canadiană Euro Sun Mining, proprietara proiectului aurifer Rovina din România, al doilea ca mărime din Europa, a…
1 noiembrie 2024
La Fântâna e acum 100% suedeză și aparține Axel Johnson Inc.
La Fântâna SRL, compania ale cărei acțiuni erau deținute de ciprioții de la AQUAVENUE LTD, dar ai căror…
1 noiembrie 2024
Cine este inginerul care coordonează cele patru TBM-uri care forează cele mai lungi tuneluri feroviare din România.
Mijlocul lunii octombrie. Sirena sparge tăcerea peste dealurile domoale din apropierea Racoșului, la vreo 65 km nord de…
1 noiembrie 2024
Echipa Continental s-a reunit într-un atelier de lucru la Carei
Echipa de management de la Continental s-a reunit pentru un atelier de lucru la Carei. Scopul acestei întâlniri…
1 noiembrie 2024
Systematic, Partener Principal la DevCon 2024, pentru al treilea an consecutiv
Pe 6-7 noiembrie, în București, va avea loc cea de a șasea ediție DevCon, conferința premium dedicată profesioniștilor…
29 octombrie 2024