Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Miele se extinde la Feldioara

Fabrica din Feldioara a grupului german Miele va ajunge la capacitatea maximă de producție la mijlocul acestui an, iar compania analizează posibilitatea extinderii construcției. Fabrica a fost deschisă în toamna lui 2009. Producătorul de electrocasnice de lux a investit până acum în judeţul Braşov 36 milioane de euro, potrivit bizbrasov.ro.
„Acum lucrăm la aproximativ 90% din capacitate şi până la sfârşitul anului financiar, respectiv până la sfârşitul lunii iunie 2017, vom ajunge la o exploatare de 100%. Desigur că, în contextul dat, nu este exclus să ne gândim la o eventuală extindere, dar pentru moment sunt doar discuţii privind posibilele oportunităţi“, explică Hartmut Hohaus, directorul general al Miele Tehnica, potrivit sursei citate.
Numai în 2016, valoarea investiţiilor s-a ridicat la peste 2,5 milioane de euro şi a vizat atât extinderea capacităţilor de producţie, cât şi optimizarea unor procese deja existente. „Pentru 2017, valoarea previzionată a investiţiilor este de 2 milioane de euro”, susține Hohaus.
La Braşov se produc unităţi electronice şi de control pentru o gamă variată de aparate electrocasnice precum aspiratoare, maşini de spălat vase şi rufe, cafetiere, frigidere, plite, cuptoare, la care se adaugă cele pentru produse profesionale, respectiv maşini profesionale de spălat, uscătoare sau aparatură profesională de curăţare şi dezinfectare pentru uz medical şi de laborator.
La Braşov Miele a ajuns la 280 de angajaţi ce produc subansambluri electronice pentru electrocasnicele Miele, iar din august 2015 a fost deschisă şi o divizie de software development. Totodată, echipa din Braşov este implicată şi în dezvoltarea aplicaţiei MieleApp, disponibilă atât pentru iOS, cât şi pentru Android. Utilizând această aplicaţie, clienţii pot monitoriza statusul electrocasnicelor Miele.
Potrivit oficialilor companiei, România a fost aleasă dintre ţările din Europa de Sud-Est pentru a găzdui fabrica Miele datorită educaţiei din universităţile cu profil electronic, datorită productivităţii muncii, know-how-ului în domeniul electronicii şi structurii costurilor în general.
În 2015, ultimul an pentru care există date publice, compania Miele Tehnica a obţinut afaceri de 180 de milioane de lei (circa 40 milioane de euro), şi un profit de 11 milioane de lei.
Grupul Miele este în continuare o afacere de familie, controlat de familia cu acelaşi nume. Compania, fondată în 1899, are sediul central în Germania şi deţine 8 unităţi de producţie în Germania şi câte o fabrică în Austria, Romania, Cehia şi China. La nivel de grup compania a obţinut afaceri de 3,7 mld. euro în anul financiar 2015/2016 la un număr total de 18.000 de angajaţi.
Sursa foto: mieleshopbrasov.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Medlife a cumpărat integral rețeaua Anima

Articolul următor

RALF 2017, forumul marilor fermieri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share