Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aerotec – dezvoltare premium în domeniul aeronautic

Compania germană Premium AEROTEC a luat naștere în orașul Brașov în anul 2009, oferind astfel diversitate investițională unui oraș cu puternic caracter industrial. Având sediul central în Augsburg, compania numără aproximativ 9.000 de angajați în toate cele 5 zone în care își desfășoară activitatea: Brașov – România, Augsburg, Bremen, Nordenham și Varel – Germania.
DSC_4531
Reprezentând cel mai mare producător și dezvoltator de componente și structuri aeronautice pentru avioane civile, militare și cargo, compania se bucură de mare succes și își dorește o dezvoltare continuă atât din punct de vedere al capacității de producție cât și din punct de vedere al numărului de angajați. Fabrica din Braşov produce piese mașinate şi asamblează componente metalice și non-metalice pentru toate programele de serie Airbus, folosind noi tehnologii în domeniul aluminiului și a fibrei de carbon.
România – un partener de încredere pentru dezvoltarea unei afaceri de succes
Principalul motiv pentru care a fost ales Brașovul se datorează istoriei aeronautice a orașului și a prezenței puternice a comunității germane. Un alt motiv bine întemeiat este, desigur, poziția strategică din punct de vedere logistic, cât și resursa umană bine dezvoltată și calificată. România este o țară cu importante legături către Europa, fiind o regiune cu puternic caracter dezvoltator.
Românii sunt un popor implicat, cu vaste cunoștințe și dorință de muncă. Toate acestea reprezintă un alt motiv pentru care Premium AEROTEC a dorit să investească în orașul de la poalele Tâmpei, menționează directorul general Hans Joachim von Wurmb.
Hans - Joachim von Wurmb
Ce ne propunem pe viitor?
PAS își propune ca până la finalul anului 2016 să atingă un număr de 900 de angajați. „Această dezvoltare este pusă pe seama unei noi etape de investiții ce implică relocarea de noi proiecte, tehnologii și linii de producție din Germania”, declară conducerea Premium AEROTEC.
Un nou proiect la care lucrează compania vizează creșterea numărului de comenzi la cererea clientului. Airbus, principalul client al Premium AEROTEC, a solicitat majorarea numărului de comenzi pentru avioanele aparținând programului Single Aisle (avioane civile mici), acest aspect având un impact direct asupra capacității de producție.
Compania investește, totodată, și în proiecte de dezvoltare a angajaților, de la școlarizări la postul de lucru, cursuri interne și workshop-uri și până la școlarizări externe în celelalte patru fabrici din Germania. La acestea se adaugă pregătirea elevilor de la Școala Profesională Germană Kronstadt în domeniul aeronautic. Pregătirea angajaților este foarte importantă pentru noi, oamenii fiind cea mai de preț resursă în compania noastră. Domeniul de activitate nu ne permite să acceptăm erori în desfășurarea acestuia, motiv pentru care investim în dezvoltarea profesională și motivarea angajaților noștri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O nouă perspectivă: Unirii View

Articolul următor

Un nou hub în București, cu sprijinul Telekom si Banca Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share