Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asahi poate cumpăra Ursus, Timișoreana, Ciucaș

Comisia Europeană (CE) a autorizat tranzacția de peste 7 miliarde de euro prin care berarul japonez Asahi preia activele SABMiller din Europa Centrală și de Est (ECE), inclusiv Ursus Breweries, producătorul unor mărci precum Ursus, Timișoreana și Ciucaș, potrivit Profit.ro.
În decembrie anul trecut, japonezii de la Asahi au anunțat că vor plăti 7,3 miliarde de euro pentru cumpărarea portofoliului SABMiller din România, Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia. Tranzacția ar urma să fie finalizată în a doua jumătate a anului.
„Comisia a concluzionat că achiziția nu va ridica probleme din perspectiva concurenței”, se arată într-un comunicat al CE.
SABMiller a înregistrat venituri consolidate la nivelul operațiunilor din ECE de 388 milioane dolari (368,6 milioane euro) în 2016 și un profit net de 48 milioane dolari (45,6 milioane euro), potrivit raportului financiar al AB InBev.
În România, SABMiller este prezentă prin intermediul Ursus Breweries, care deține trei fabrici de bere – în Brașov, Buzău și Timișoara și o linie de producție de capacitate mică în Cluj. Ursus Breweries ocupă primul loc pe piața românească a berii, urmată de Heineken România și Bergenbier, companie aflată în portofoliul Molson Coors.
Pe lângă activele din ECE, japonezii de la Asahi au mai cumpărat de la SABMiller mărcile Peroni, Grolsch și Meantime, pentru care au plătit 2,55 miliarde euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Star Construct, noi ansambluri rezidențiale lansate la TNI

Articolul următor

Sebeș: Oprean, cifră de afaceri de 64,2 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share