Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Astra Vagoane Călători, nou contract cu cehii și țintește Indonezia

Industriaşul Valer Blidar, pro¬prie¬tarul fabricii de material rulant Astra Vagoane Călători din Arad, cu afaceri de 96 de milioane de lei (22 mil. euro) în 2015, a semnat prelungirea contractului pentru livrarea de vagoane către operatorul feroviar din Cehia, iar în acelaşi timp se află în discuţii pentru vânzarea de vagoane şi metrouri de suprafaţă în Indonezia, notează zf.ro.
„Am prelungit contractul cu Cehia, au contractat 20 de vagoane, dar în funcţie de finanţarea de care dispun vor contracta şi alte vagoane“, a spus pentru ZF Valer Blidar. Valoarea contractului nu a fost făcută publică.
Industriaşul a semnat în 2013 un contract cu compania cehă RegioJet, pentru 73 de vagoane, primele unităţi fiind livrate la final de 2013. Aceasta nu este prima colaborare dintre compania condusă de omul de afaceri român şi RegioJet. Astfel, în iunie 2010, Astra Vagoane Călători a semnat un contract de 50 mil. euro cu compania cehă pentru livrarea a 50 de vagoane noi capabile să circule la o viteză de 200 de kilometri pe oră.
ASTRA Vagoane Călători are ca obiect de activitate principal construcţia şi reparaţia materialului rulant. ASTRA Vagoane Călători S.A. şi-a dezvoltat capabilitatea sa tehnică şi acoperă prin compartimentele sale toate domeniile necesare fabricării de material rulant.
Potrivit site-ului companiei, Centrul de Cercetare, Proiectre şi Tehnologie (CCPT) s-a dezvoltat ca un centru de excelenţă unde se efectuează studiile tehnice în conformitate cu strategia ASTRA, şi se elaborează documentaţia de execuţie a vagoanelor, tehnologiile de fabricaţie şi soluţiile la cheie pentru problemele ridicate de clienţii societății.
În secţiile de producţie se fabrică şi se testează vagoanele de cale ferată, precum şi carcasele, boghiurile şi o gamă largă de componente.
La ora actuală, S.C. ASTRA Vagoane Călători S.A. dispune de toate capacităţile pentru realizarea a tuturor tipurilor de vagoane de călători de 200 km/h pentru traficul internaţional UIC, metrouri, tramvaie, şi servicii de mentenanţă, reconstrucţie şi modernizare vagoane călători, precum şi soluţii la cheie în conformitate cu nevoile clienţilor societății.
S.C. ASTRA Vagoane Călători S.A. este nucleul unui grup de firme din care mai fac parte ASTRA VEST, SIRV TITU, MARMURA BUCUREŞTI,TRISTAR BUCUREŞTI, ARCONS SECURITY şi TREND-INVEST Arad.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bosch, 100 locuri de muncă la Blaj

Articolul următor

Undă verde pentru lucrările la autostrada Lugoj – Deva, Lotul 4

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share