Transilvania Business
Lideri si afaceri

Lidl – hotel și spații comerciale pe terenul fostei fabrici de ciocolată din Brașov

Compania Lidl a cumpărat în urmă cu câțiva ani terenul fostei fabrici de ciocolată din Brașov și pe acesta intenționează să ridice un hotel și mai multe spații comerciale. Hotelul va avea patru etaje, săli de conferință și o parcare de 160 de locuri. De asemenea, pe terenul fosti unități vor mai exista un supermarket Lidl și mai multe magazine.
Conform adevarul.ro, întreaga investiție va fi finalizată cel târziu la începutul anului 2018.
Potrivit sursei citate, Fabrica de Ciocolată de la Braşov a avut o istorie de 115 ani, iar denumirea ei a fost schimbată de mai multe ori. Prima unitate a fabricii de ciocolată a luat fiinţă în 1900 pe strada Alexandru Ioan Cuza, la doar câteva sute de metri de primăria de azi şi de parcul central. Aici se producea în principal ciocolată folosită la prăjituri, dar şi bomboane. În anul 1925, a fost construită o a doua unitate, de către fraţii Stollwerk, din Bratislava.
Această a doua fabrică producea specialităţi de ciocolată renumite în întreaga Europă. Fabrica a fost redenumită Hess şi a ajuns să producă de la 258 de tone de ciocolată la 1021 de tone. În anii de glorie ai fabricii director a fost Hans Hintz un apropriat al familiei regale.
Au fost unite, iar în perioada 1948-1954 fabrica a purtat denumirea de „Dezrobirea“. După 12 ani, în 1966, denumirea fabricii de ciocolată este schimbată din nou şi devine „Cibo“, nume pe care avea să îl păstreze până la Revoluţie. În 1990, fabrica devine societate pe acţiuni si se transformă în „Poiana – Produse Zaharoase S.A“.
În total, la fabrica de la Braşov au fost produse 25 de sortimente de dulciuri şi ciocolată. Fabrica a funcţionat până în anul 2009, când compania a mutat producţia în Bulgaria.

Comentarii

Comentarii

Related posts

BearingPoint se reorganizeaza in Europa Centrala

Ionut Oprea

Șoncutean, CEO Allianz Țiriac Asigurări: Noi nu doar vindem asigurări, noi ajutăm oameni!

Stefana Muresan

Concluzii după cea mai importantă conferință dedicată concurenței 

Ligia Voro

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More