Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Olimpicii naționali, loc fără taxă asigurat la UVT

Timișoara este în aceste zile gazda Olimpiadei Naționale de Matematică, Universitatea de Vest având o contribuția semnificativă la desfășurarea evenimentului. Astfel, la UVT a avut loc festivitatea de deschidere pentru clasele V-VI, desfășurată în cursul zilei de ieri. Tot în cadrul instituției va avea loc și ceremonia de premiere, acțiune programată pentru data de 23 aprilie. În plus, Universitatea acordă premii și găzduiește probele de baraj de selectare a loturilor pentru concursurile internaționale.
Cei mai buni elevi de clasa a XII-a sunt acceptați pe loc la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), cu condiția promovării examenului de bacalaureat. Trebuie spus că participanții la olimpiadele naționale care au obținut distincții (premiile I, II, III, mențiuni) au posibilitatea să ocupe locuri fără taxă în cadrul facultăților Universității. Măsura este valabilă pentru toți olimpicii naționali și internaționali, indiferent de disciplina la care au participat.
„Premianții la faza națională a olimpiadelor au trecut prin mai multe etape până să ajungă la acest nivel. Ei sunt cei mai buni elevi ai noștri și ne dorim să îi avem studenți. Universitatea, prin facultățile sale, oferă mai multe facilități olimpicilor naționali, printre care și accesul pe locuri fără taxă, întrucât au demonstrat deja că pot face performanță. Dincolo de propria lor activitate educațională, ei ridică și nivelul grupurilor în care învață. Oricum ai privi lucrurile, acești tineri sunt un câștig”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
În plus față de accesul în facultățile UVT pe locuri fără taxă, olimpicilor naționali și internaționali care au primit distincții în cadrul competițiilor, indiferent de disciplină, le sunt acordate următoarele facilități:
– Bursă în valoare de 800 lei/lună acordată din fondurile Universității de Vest;
– Integrarea în cele mai bune proiecte/centre de cercetare ale UVT;
– Asigurarea costurilor de transport și cazare pentru participări cu lucrări la conferințe naționale/internaționale;
– Cazarea gratuită în căminele Universității;
– Permis gratuit pe toată perioada studiilor la Biblioteca Centrală Universitară;
– Acces gratuit la bazinul de înot al UVT;
– Transport gratuit pe mijloacele de transport în comun din Timișoara;
– Abonament la Teatrul Național Timișoara și/sau la Filarmonica Banatul.
Măsura și-a dovedit deja eficacitatea. În fiecare an, zeci de olimpici naționali aleg Universitatea de Vest din Timișoara pentru a-și continua studiile.
Festivitatea de premiere a olimpicilor naționali la matematică va avea loc duminică, 23 aprilie, de la ora 10.00, în Aula Magna a UVT, bd. Vasile Pârvan 4.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marius Ghenea si Dragos Popescu vin la Baia Mare cu BusinessDrive

Articolul următor

Tarom, patru aeronave noi și zboruri directe în SUA și China

Citește și:
Citeste mai mult

Se modernizează Tabăra Moneasa

Pe lista de investiții majore ale Consiliului Județean Arad în 2022, unul dintre obiectivele majore în domeniul cultură…
Citeste mai mult

Dimex 2000 amenajează malurile Cibinului

Trei societăți de construcții vor pune în valoare malurile râului care traversează municipiul Sibiu în cadrul unui proiect…
Citeste mai mult

Animawings va zbura spre Atena de la Cluj

Compania aeriană Animawings intenționează să opereze în sezonul estival trei rute din România spre destinații din Grecia, cu…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share