Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lucrările pentru BRUA încep în noiembrie; BERD ”foarte mulțumită” de colaborarea cu Transgaz

Transgaz estimează că lucrările pentru realizarea conductei BRUA vor începe în luna noiembrie a acestui an, urmând ca gazoductul să traverseze circa 20.000 de proprietăți private, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, remis miercuri.
“Transgaz este în pragul finalizării documentației de mediu și sociale a proiectului”, a declarat Iulian Butnaru, manager la Unitatea de Management de Proiect (UMP) BRUA.
Potrivit acestuia, Transgaz cooperează cu Agenția Națională de Cadastru pentru clarificarea situației terenurilor pe care le va traversa conducta.
“Colaborarea vizează înregistrarea cadastrală a deținătorilor de terenuri, așa încât toate persoanele îndreptățite să beneficieze de indemnizații și despăgubiri. La ora actuală, Transgaz se află în proceduri de achiziție pentru materialele necesare construirii gazoductului și estimează că lucrările vor începe în prima parte a lunii noiembrie 2017”, a adăugat managerul UMP BRUA.
Potrivit comunicatului, reprezentanții Ministerului Economiei, cei ai Transgaz și ai Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au analizat miercuri evoluția și provocările ridicate de gazoductul strategic. Acesta va avea 529 de kilometri pe teritoriul țării noastre, va traversa 11 județe, 79 de localități și circa 20.000 proprietăți private.
Ministerul Economiei sprijină Transgaz și monitorizează proiectul, aflat în grafic, susține secretarul de stat Petre Nicolescu.
“În limitele noastre de competență, încercăm să abordăm eventualele obstacole din calea BRUA, să le clarificăm și să le eliminăm”, spune reprezentantul ministerului.
Mihnea Crăciun, directorul adjunct al BERD România, a declarat că instituția pe care o reprezintă este dispusă să ofere în continuare consultanță și finanțare pentru proiectul strategic care va lega România, Ungaria și Austria. De asemenea, reprezentantul BERD a arătat că instituția pe care o reprezintă este ”foarte mulțumită de colaborarea” cu Ministarul Economiei și Transgaz în proiectul BRUA.
La începutul lunii martie, ministrul Energiei, Toma Petcu, declara că lucrările la gazoductul BRUA (Bulgaria — România — Ungaria — Austria) vor începe la sfârșitul acestui an, iar conducta va fi funcțională în 2020, când ExxonMobil și OMV Petrom vor începe extracția gazelor naturale din Marea Neagră.
Lucrările la interconectorul BRUA se vor desfășura pe teritoriul a 11 județe din țară. Noul gazoduct va avea o lungime totală de 550 km și o capacitate maximă de 1,5 miliarde de mc/anual spre Bulgaria și 4,4 miliarde de mc/anual spre Ungaria.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cemacon, profit operațional în creștere cu 38% în T1

Articolul următor

Sobolewski: România, primii pași spre o Zi Națională a Investițiilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share