Ministrul agriculturii, Petre Daea, a găsit un cumpărător pentru lâna de oaie! Șeful de la Agricultură s-a întâlnit miercuri, 31 mai 2017, cu reprezentanții unei firme din Bistrița care vor să cumpere lână de oaie și să o folosească la izolarea construcțiilor.
Reprezentanții unei societăți comerciale din județul Bistrița, având ca obiect principal de activitate exploatarea și prelucrarea lemnului, s-au arătat interesați de valorificarea lânii de oaie, în vederea utilizării acesteia în domeniul construcțiilor, în special a celor din lemn, ca material termoizolant, anunță un comunicat MADR.
Ministrul agriculturii s-a întâlnit astăzi, cu reprezentanții firmei care caută soluțiile cele mai bune din punct de vedere tehnic pentru izolarea clădirilor. În același timp, există convingerea că acest produs natural, lâna, o resursă extrem de valoroasă, prezintă o serie de avantaje, fiind vorba de produse naturale, față de cele sintetice utilizate în prezent.
De asemenea, investitorii doresc să identifice și alte modalități de prelucrare și valorificare a lânii, cum ar fi fabricarea îngrășămintelor sau extragerea lanolinei pentru industria cosmetică și farmaceutică, în vederea extinderii domeniului de activitate.
Ministerul Agriculturii a publicat recent pe pagina sa oficială proiectul de act normativ prin care crescătorilor de ovine li se acordă un ajutor de minimis de un leu/kg de lână vândută. Intenția firmei din Bistrița de a cumpăra lâna oilor vine, se pare, la momentul potrivit.
Schema de minimis, de care vor beneficia oierii, va stimula înființarea centrelor de colectare a lânii, va crea noi locuri de muncă și va stabiliza veniturile crescătorilor de ovine, se mai spune în comunicatul MADR.
Citește și:
”Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for Duty” – Deschiderea oficială: 7 octombrie 2024
Luni, 7 octombrie 2024 la Palatul Victoria, va avea loc deschiderea oficială a „Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for…
7 octombrie 2024
Schaeffler AG finalizează fuziunea cu Vitesco Technologies Group AG
Fuziunea Vitesco Technologies Group AG în Schaeffler AG complet finalizată, încheind procesul de integrare pregătit de la începutul…
3 octombrie 2024
Parcurile de specializare inteligentă din România – zonă strategică pentru nearshoring
Parcurile industriale, transformate dintr-o promisiune electorală într-un mediu concurențial, cu ajutorul fondurilor europene alocate pentru înființarea și operaționalizarea…
2 octombrie 2024
GoTech World 2024 reunește peste 120 de experți și 100 de companii expozante
Inteligența artificială, tehnologiile emergente și impactul asupra viitorului – temele principale ale ediției a XIII-a, care are loc…
2 octombrie 2024
Oportunitate pentru liderii viitorului: înscrieri deschise în programul TEE Executive MBA până la finalul anului
Programul TEE Executive MBA este organizat de către Asociația Transilvania Executive Education în Cluj-Napoca de peste 10 ani,…
1 octombrie 2024
ELITE ÎN BUSINESS 2024: Cine sunt companiile TOP 300 din Bihor, Maramureș și Satu Mare?
Revista Transilvania Business, în parteneriat cu Lista Firme, reia, din ediția tipărită cu nr. 132 care va apărea…
30 septembrie 2024
Concurs de proiecte în cadrul conferinței Cities of Tomorrow
Persoanele cu idei inovatoare pentru dezvoltarea urbană sustenabilă în unul din domeniile: administrație publică, societate civilă sau mediul…
30 septembrie 2024
Netwoking & Innovation Night, primul eveniment organizat la PST Bihor
Atmosferă antrenantă miercuri după masă la Parcul Științific și Tehnologic (PST) Bihor. Antreprenori, cercetători, creatori, profesori și universitari…
25 septembrie 2024