Cluj Eveniment Industrie Ultimele stiri

ASA CONS a bugetat 500.000 de euro pentru investiţii în fabrica de la Turda

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, judeţul Cluj, parte a grupului francez Consolis, a bugetat pentru acest an investiţii de aproximativ 500.000 de euro în vederea eficientizării şi optimizării procesului de producţie.
Compania produce la Turda aproximativ 60.000 de metri cubi de elemente prefabricate pe an, echivalentul unei suprafeţe utile desfăşurate la sol de 600.000 de metri pătraţi construiţi. Compania a finalizat în primul trimestru din acest an montajul structurii prefabricate a fabricii MDF Yildiz Entegre România de la Oarja, lângă Piteşti, o investiţie de 150 mil. euro care aparţine concernului turc Yildiz Entegre, acesta fiind unul dintre cele mai mari proiecte din istoria ASA CONS, cu 70.000 de metri pătraţi construiţi.
„Pentru anul în curs am bugetat investiţii de aproximativ o jumătate de milion de euro. Nu avem în plan investiţii care să ducă la creşterea capacităţii de producţie, ci mai degrabă ne orientăm spre proiecte care duc la efi-cientizarea şi optimizarea procesului de pro¬ducţie“, a declarat pentru ZF Transil¬va¬nia Bogdan Bulgaria, general manager al ASA CONS România şi ASA Epitoipari Hungary.
În prezent, capacitatea anuală de producţie a companiei din Turda este de 50.000 mc de elemente prefabricate pe an, echi¬valentul unei suprafeţe utile desfăşurate la sol de 500.000 mp construiţi.
Reamintim că grupului francez Consolis a finalizat în urmă cu trei ani operaţiunile de integrare a companiei ungare ASA Epitoipari KFT în cadrul ASA CONS România, activitatea companiei maghiare fiind coordonată, în prezent, în totalitate de către managementul local. În 2016, cifra de afaceri cumulată pentru operaţiunile din România şi Ungaria a fost de peste 46 mil. euro, cu 30% peste rezultatele din anul anterior.

Related posts

Parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii

redactia

Schimbare la vârful Consulatului general al Germaniei la Timișoara

Stefana Muresan

Topul companiilor cu capital german din România este alcătuit preponderent din retaileri

Ligia Voro

Leave a Comment