Cluj Infrastructura

Modernizarea Traseului Regional Transilvania Nord continua cu „Drumul Bistritei”

Consiliul Judetean Cluj a depus in vederea evaluarii, prin intermediul sistemului electronic national MySMIS 2014, proiectul „Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistritei, prin modernizarea si reabilitarea DJ 109 (intersectie DN1C – limita jud. Salaj) de la Km 0+000 la Km 31+976”.
Reabilitarea acestui drum judetean reprezinta cel de-al doilea proiect care urmeaza sa fie implementat in cadrul programului strategic vizand modernizarea infrastructurii rutiere a Traseului Regional Transilvania de Nord, dupa ce, la mijlocul lunii mai a.c., Consiliul Judetean Cluj a depus pentru obtinerea finantarii proiectul vizand reabilitarea a peste 30 de km de drumuri judetene – „Drumul Apusenilor”. Astfel, DJ 109 – Rascruci – Borsa – Aschileu – limita jud. Salaj reprezinta primul sector de drum judetean cuprins in Drumul Bistritei care urmeaza sa fie reabilitat prin intermediul Programului Operational Regional 2014-2020.
„Ceea ce urmarim este ca prin intermediul acestui proiect cu finantare europeana sa reabilitam in profunzime, potrivit celor mai exigente standarde, intregul traseu in lungime de 32 km al acestui drum. Atragerea acestor fonduri europene va determina o economie insemnata la bugetul judetului, permitandu-ne astfel sa reabilitam in plus alte sectoare de drumuri judetene”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise,.
In ceea ce priveste sectorul de drum judetean 109, cuprins intre km 0 si 31+976, modernizarea si reabilitarea acestuia va determina o imbunatatire considerabila a conditiilor de viata ale cetatenilor din comunele Bontida, Borsa, Vultureni si Aschileu, dezvoltarea economica a zonei de Nord-Vest a judetului Cluj, intensificarea legaturilor de cooperare economica, fluidizarea traficului, precum si cresterea nivelului de siguranta a cetatenilor in ceea ce priveste confortul, siguranta circulatiei si protejarea mediului.
Vor fi, astfel, finantate acele lucrari de modernizare si reabilitare care vor contribui in mod direct la imbunatatirea parametrilor relevanti – cresterea vitezei de circulatie cu aproximativ 35%, a sigurantei rutiere si a portantei acestui sector de drum, respectiv asterneri de covoare asfaltice pe intreaga lungime a sectorului, amenajarea a 2256 mp de trotuare, construirea a 25 de statii de autobus si a 18 parcari, refacerea semnalizarii rutiere, achizitionarea a 10 celule fotovoltaice pentru luminarea trecerilor de pietoni, montarea a peste 7.500 metri de parapeti metalici si pietonali, amenajarea de poduri si podete, realizarea accesului la proprietati private si publice, construirea unor noi segmente de drum judetean pentru conectarea la drumuri expres sau la coridoarele TEN-T (rutier, feroviar si aeroportuar), etc.
Fiind un proiect depus spre finantare prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 6 – Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, sursele de finantare in valoare totala de 75.799.832,58 lei se constituie din asistenta financiara nerambursabila solicitata, in cuantum de 74.283.835,92 lei – 98% din valoarea proiectului, respectiv din contributia proprie a Consiliului Judetean Cluj in valoare de 1.515.996,66 lei.
Amintim in acest context faptul ca Drumul Bistritei cuprinde, pe teritoriul judetului Cluj, nu mai putin de cinci drumuri judetene, care totalizeaza peste 83 de km. Astfel, dupa depunea pentru finantare a proiectului de imbunatatire a infrastructurii DJ 109, in lungime de 32 de km, Consiliul Judetean Cluj este in plin proces de pregatire a proiectului vizand reabilitarea portiunii ramase nemodernizate.
In acest sens, forul administrativ judetean clujean pregateste in prezent documentatia tehnico-economica necesara pentru intocmirea dosarului de finantare aferenta proiectului de imbunatatire a infrastructurii rutiere pentru DJ 172A (limita jud. Bistrita-Nasaud – Taga), DJ 161G (intersectia DJ 109C) Sucutard – Petea – Palatca – DN16) si DJ 161 (intersectia DN 16 – Gadalin – Bontida – DN 1G). De asemenea, in ceea ce priveste DJ 109C (intersectia DJ 172 A) Taga – Sucutard – (intersectia DJ 161G), in lungime de 7,66 km, Consiliul Judetean Cluj a propus acest sector de drum spre finantare din surse proprii, in conformitate cu prevederile Hotararii Consiliului Judetean Cluj nr. 70/2016 privind aprobarea Programului de lucrari de modernizare si reabilitare si a Programului de lucrari de intretinere curenta si periodica a unor drumuri judetene din Judetul Cluj pentru anul 2017.

Related posts

Stables, co-working în stil art-deco pentru succes la Cluj

Ionut Oprea

Transelectrica, cinci lucrări de investiţii de aproape 100 de milioane de lei

Stefana Muresan

Orașul Huedin, primul contract pe fonduri europene din istoria localității

redactia

Alfa Software anunță afaceri în creștere cu 10% în 2020

A. I.

Autostrada Transilvania, la granița cu Ungaria: CNAIR a semnat contractul pentru construcţia lotului Biharia – Borş. Termen asumat: martie 2020

redactia

Drumuri județene modernizate prin Regio-POR 2014-2020: peste 26 de milioane de euro finanțare pentru DJ608 din județul Caraș-Severin

Stefana Muresan

Regina Maria a preluat centrele de imagistică medicală Hiperdia din Arad, Orăştie și Cluj

redactia

Autostrada spre granița cu Ungaria, validată la achiziția publică

Nora Dumitrescu

Companiile de avocatură NNDKP și Păun & Asociații vor fuziona

Nora Dumitrescu

Premii de excelență la UBB

redactia

Aeroportul Internațional Oradea- Ryanair, nouă rută de iarnă din Oradea

Stefana Muresan

Primii 5 investitori aduc 6 mil. euro în Parcul Industrial Bistrița

Parcare de 336 de locuri în centrul Oradiei în valoare de 15 milioane de lei

Traian Dan

Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading 98 SRL, câştigătoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Autostrăzii de Centură Bucureşti, de peste 850 milioane lei

redactia

Wizz Air a inaugurat baza operationala de la Iasi

A fost semnat contractul pentru culoarul rutier Mureș Nord

Stefana Muresan

Austriecii de pe Autostrada Transilvania încep anul în forță în Germania

Nora Dumitrescu

Începând din această lună, primele zboruri Cluj-Constanța!

Stefana Muresan

Compania de Infrastructură se laudă cu cioturi din Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

WIZZ Air își extinde capacitatea în Iași cu 33%

Ligia Voro

Cluj-Napoca, buget de 257 milioane de euro. Care sunt prioritățile municipalității în 2018

Stefana Muresan

România avea, anul trecut, 763 de km de autostrăzi și 30.125 km de drumuri pietruite şi de pământ

Stefana Muresan

Autostrada Oradea – Lugoj și Lugoj – Calafat ar putea fi făcută de americani

Traian Dan

Alianța Vestului devine oficială. Parteneriat regional unic pentru infrastructură și interconectare cu bani europeni

redactia

Leave a Comment