Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UBM Feed Ro­mâ­nia – fa­bri­că de nutreţuri com­­binate în Sânpaul; investiție de 15 milioa­ne de euro

Compania UBM Feed Ro­mâ­nia, care are ca acţio­nari grupul UBM din Un­garia şi companiile locale East şi Oprea Avi Com, producătorul bran­dului Puiul de Cră­ieşti, va deschide o fa­bri­că de nutreţuri com­­binate în co­muna Sânpaul (jude­ţul Mu­reş), investiţia ri­di­cân­du-se la 15 milioa­ne de euro.
„Am demarat con­strucţia fabricii în luna iunie a acestui an, iar acum o parte din hală es­te deja gata. Estimăm că în una-două săptă­mâni vom în­­cepe con­strucţia tur­nu­lui tehno­logic care va conţine în fapt toa­te echipamen­tele fa­bricii. Unitatea va fi func­ţio­na­lă în luna no­iem­brie a anu­lui viitor“, a declarat Dénes Laczkó, general ma­nager la UBM Feed Ro­mânia, com­panie înfiinţată la finalul anului 2015.
Fabrica va avea o capacitate de pro­ducţie de 30 de tone pe oră, adică apro­xi­mativ 220.000 de tone pe an. Unitatea va avea circa 25 de angajaţi.
Grupul UBM este acţionarul ma­joritar al companiei UBM Feed Ro­mânia şi este lider pe piaţa de nutreţuri combinate şi de materii prime din Ungaria. Grupul East, cu acţionariat local, se ocupă cu co­merţ cu cereale, comerţ cu materii prime fura­je­re şi import de furaje, con­form infor­maţiilor fur­nizate de directorul ge­neral UBM Feed Ro­mânia. În acţionariatul com­paniei înregistrat la Registrul Comerţului apare societatea şi com­pania East Consulting, care are ca proprietar Hodler Capital din Un­ga­ria. East Consul­ting mai este şi acţionar mi­no­ritar (40%) în cadrul traderului de cereale East Grain, alături de Zoltan Jakab, Attila Pasztor, Tamas Vincze.
„După mai mulţi ani în care s-a importat furaj din Ungaria în România inves­titorii au observat că este loc pentru o fabrică cu capacitate mare de producţie în această zonă. Transilva­nia este o regiune foarte bună pentru activităţi zootehnice, în schimb în capacităţi moderne şi mari de producţie de nutreţuri combinate este un deficit care se compensează cu importuri din Vest. Noi ne dorim ca această fabrică să deservească în prin­cipal clienţii din România“, a mai spus Dénes Laczkó.
Pe de altă parte, celălalt acţionar minoritar, Oprea Avi Com, este activ în domeniul creşterii păsărilor şi a avut anul trecut o cifră de afaceri de 48 mil. lei (aproape 11 mil. euro), un profit net de 6,5 mil. lei şi aproape 300 de angajaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe.
Oprea Avi Com are în portofoliu brandul Puiul de Crăieşti şi este deţi­nută de Zaharie Oprea, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. De altfel, compania Oprea Avi Com va fi şi principalul client al noii fabrici de nutreţuri, aproape 20% din producţia UBM Feed România fiind livrate către firma românească.
„Cerealele necesare producerii nutreţurilor le vom achiziţiona în principal din judeţ şi din Ardeal. Vom avea un necesar de aproximativ 130.000 de tone de cereale“, a explicat Dénes Laczkó

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aniversare: rebranding pentru Grupul Tester

Articolul următor

Femeia de afaceri Daniela Mariscu, nominalizată la Bruxelles pentru Excelenţă în Antreprenoriat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share