Cluj Infrastructura Mureș Slider Ultimele stiri

Front de lucru pentru constructori! Noi exproprieri pentru traseul Secțiunii 2A Ogra – Câmpia Turzii

Guvernul pregătește noi exproprieri pentru traseul Secțiunii 2A Ogra – Câmpia Turzii din cadrul Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea. Mai precis, urmează să fie aprobată declanșarea exproprierii terenurilor pe un amplasament suplimentar. Suprafața suplimentară de teren este destinată realizării drumurilor de întreţinere și drumurilor de acces la proprietăţi, precum și a altor amenajări necesare lucrării publice, respectiv bretelele nodului rutier Iernut, relocare DN 14A și DJ107G.
Ministerul Transporturilor a publicat în 1 martie propunerea în baza căreia se vor face exproprierile. Potrivit Executivului, până în data de 12 martie persoanele vizate pot trimite propuneri sau sugestii. Conform Hotărârii de Guvern, este vorba de unele „terenuri (care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional “Secţiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii) aflate în Bogata, Cheţani, Cucerdea, Cuci, Iernut, Luduş şi Ogra din judeţul Mureş şi suprafețe de teren de pe teritoriul localităţii Luna din judeţul Cluj (din cadrul obiectivului de investiţii de interes naţional «Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea), aflate pe raza localităților Bogata, Cucerdea, Cuci, Iernut și Luduş din judeţul Mureş.”
Suma necesară aferentă despăgubirii pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică amintită este de 1,7 milioane lei pentru 970 imobile cu suprafaţa totală de 584.419 mp, se precizează în nota de fundamentare a actului normativ.
Documentaţia tehnico-economică privind coridorul de expropriere al lucrării a fost avizată de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Mureş.

Related posts

Business Days București repune pe agendă un subiect major:  rolul oamenilor de afaceri în construcția proiectului de țară

Ionut Oprea

Încasări uriașe la Untold: 3,6 milioane de euro în 5 minute

Nora Dumitrescu

NTT Data România, internet gratuit în centrul Clujului

Stefana Muresan

Leave a Comment