Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Front de lucru pentru constructori! Noi exproprieri pentru traseul Secțiunii 2A Ogra – Câmpia Turzii

Guvernul pregătește noi exproprieri pentru traseul Secțiunii 2A Ogra – Câmpia Turzii din cadrul Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea. Mai precis, urmează să fie aprobată declanșarea exproprierii terenurilor pe un amplasament suplimentar. Suprafața suplimentară de teren este destinată realizării drumurilor de întreţinere și drumurilor de acces la proprietăţi, precum și a altor amenajări necesare lucrării publice, respectiv bretelele nodului rutier Iernut, relocare DN 14A și DJ107G.
Ministerul Transporturilor a publicat în 1 martie propunerea în baza căreia se vor face exproprierile. Potrivit Executivului, până în data de 12 martie persoanele vizate pot trimite propuneri sau sugestii. Conform Hotărârii de Guvern, este vorba de unele „terenuri (care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional “Secţiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii) aflate în Bogata, Cheţani, Cucerdea, Cuci, Iernut, Luduş şi Ogra din judeţul Mureş şi suprafețe de teren de pe teritoriul localităţii Luna din judeţul Cluj (din cadrul obiectivului de investiţii de interes naţional «Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea), aflate pe raza localităților Bogata, Cucerdea, Cuci, Iernut și Luduş din judeţul Mureş.”
Suma necesară aferentă despăgubirii pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică amintită este de 1,7 milioane lei pentru 970 imobile cu suprafaţa totală de 584.419 mp, se precizează în nota de fundamentare a actului normativ.
Documentaţia tehnico-economică privind coridorul de expropriere al lucrării a fost avizată de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Mureş.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noutățile Allview la MWC Barcelona 2018: shopping, entertainment și smart home, controlate prin intermediul asistentului vocal AVI, în care pot fi integrate până la 100 de limbi

Articolul următor

Eveniment cultural la Muzeul Etnografic al Transilvaniei: Inaugurarea Fondului de Carte „Micaela Ghițescu” în contextul diplomației culturale româno-luso-braziliene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share