Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grand Hotel Italia, afaceri de 28 mil. lei, plus 23%

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj, parte a lanţului ita­lian Select Hotels Group, a finalizat anul trecut cu afaceri de 28 mil. lei, în creş­tere cu 23% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor hotelului, citați de zf.ro.
„În fiecare an ho­te­lul a fost pe creş­te­re, pentru acest an am bu­ge­tat o creş­tere pâ­nă în 10%, dar şi dacă rămâ­nem la ni­velul de anul tre­cut suntem mul­­ţu­miţi“, a de­cla­­rat pentru ZF Simion Prunean, ad­mi­nistratorul hote­lului şi acţio­nar mi­no­ritar, cu un pachet de 5%.
Unitatea de cinci stele, cu o capa­ci­ta­te de 187 de camere, dar şi 14 săli de con­­ferinţă, se întinde pe o suprafaţă de pes­te 30.000 mp. Hotelul a fost deschis în 2011 în urma unei investiţii de peste 20 de milioane de euro realizată de fa­milia de italieni Batani, care contro­lea­ză mai multe uni­tăţi hoteliere în Italia.
„Cei mai mulţi clienţi vin pentru eve­­nimente spor­tive, pentru cam­pio­­na­­tul de bas­chet, de tenis de ma­să, dar şi pentru con­grese pe IT şi fes­ti­va­lurile din Cluj-Na­poca. În zi­ua în care se anun­ţă data pen­tru Untold toate ca­merele se ocupă.“
Cluj-Napoca are trei hoteluri de cinci stele. Pe lângă Grand Hotel Italia mai este prezent Opera Plaza, cu 64 de ca­­mere, cu afaceri de circa 2 mil. euro, dar şi City Plaza cu 85 de ca­me­re şi afa­ceri de peste 2,3 mil. euro, care a pre­luat brandul Double Tree by Hilton, după afilierea la lanţul internaţional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fonduri europene de 10 miliarde de euro, în exercițiul actual

Articolul următor

Corinthia Hotels to open historic Grand Hotel du Boulevard in Bucharest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share