Grand Hotel Italia, afaceri de 28 mil. lei, plus 23%

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj, parte a lanţului ita­lian Select Hotels Group, a finalizat anul trecut cu afaceri de 28 mil. lei, în creş­tere cu 23% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor hotelului, citați de zf.ro.
„În fiecare an ho­te­lul a fost pe creş­te­re, pentru acest an am bu­ge­tat o creş­tere pâ­nă în 10%, dar şi dacă rămâ­nem la ni­velul de anul tre­cut suntem mul­­ţu­miţi“, a de­cla­­rat pentru ZF Simion Prunean, ad­mi­nistratorul hote­lului şi acţio­nar mi­no­ritar, cu un pachet de 5%.
Unitatea de cinci stele, cu o capa­ci­ta­te de 187 de camere, dar şi 14 săli de con­­ferinţă, se întinde pe o suprafaţă de pes­te 30.000 mp. Hotelul a fost deschis în 2011 în urma unei investiţii de peste 20 de milioane de euro realizată de fa­milia de italieni Batani, care contro­lea­ză mai multe uni­tăţi hoteliere în Italia.
„Cei mai mulţi clienţi vin pentru eve­­nimente spor­tive, pentru cam­pio­­na­­tul de bas­chet, de tenis de ma­să, dar şi pentru con­grese pe IT şi fes­ti­va­lurile din Cluj-Na­poca. În zi­ua în care se anun­ţă data pen­tru Untold toate ca­merele se ocupă.“
Cluj-Napoca are trei hoteluri de cinci stele. Pe lângă Grand Hotel Italia mai este prezent Opera Plaza, cu 64 de ca­­mere, cu afaceri de circa 2 mil. euro, dar şi City Plaza cu 85 de ca­me­re şi afa­ceri de peste 2,3 mil. euro, care a pre­luat brandul Double Tree by Hilton, după afilierea la lanţul internaţional.

Exit mobile version