CJ Arad, împrumut de 50 mil. lei pentru reabilitarea a două drumuri județene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Consiliul Judetean Arad va împrumuta 50 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea a două drumuri județene. Este vorba de tronsoanele Sintea Mare – Şepreuş (14,3 km), respectiv Gurahonţ – Buteni (22,2 km).
Documentațiile tehnico – economice pentru cele două proiecte au fost aprobate în luna decembrie a anului trecut. Sumele necesare județului Arad pentru reabilitarea celor două tronsoane de drum sunt: 20 milioane de lei pentru Sintea Mare – Şepreuş și 30 milioane de lei pentru Gurahonţ – Buteni. Acesta din urmă traversează localităţile aflate pe malul dreapt al Crişului Alb (Iosaş, Pescari, Dieci, Cociuba, Berindia şi Paulian).
Consiliul Judeţean Arad nu dispune de un buget suficient pentru a acoperi toate nevoile infrastructurii rutiere judeţene, care însumează aproape 1.200 de kilometri de drum. Proiectul pentru reabilitarea drumului Gurahonţ – Buteni a fost depus la Ministerul Dezvoltării, spre a fi finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dar nu a primit aprobarea necesară.

Exit mobile version